Germanii care au cumpărat mașini Volkswagen după 2015 nu pot solicita despăgubiri

Germanii care au cumpărat mașini Volkswagen după 2015 nu pot solicita despăgubiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2020

Clienții care au cumpărat mașini echipate cu motoare diesel de la Volkswagen AG după ce a izbucnit scandalul Dieselgate, în 2015, nu pot solicita despăgubiri de la producătorul auto, a stabilit joi cea mai înaltă instanță de drept comun din Germania, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma cercetărilor, Curtea Federală de Justiție a ajuns la concluzia că producătorul auto și-a schimbat comportamentul după 2015, iar consumatorii nu mai pot dovedi că au fost înșelați, scrie Agerpres.

Renault Group anunță o pierdere masivă în primul semestru, în special din cauza rezultatelor Nissan CITEȘTE ȘI Renault Group anunță o pierdere masivă în primul semestru, în special din cauza rezultatelor Nissan

Reprezentanții Volkswagen susțin că o astfel de decizie va influența cele aproximativ 10.000 cazuri nerezolvate împotriva companiei în Germania.

În luna februarie a acestui an, Volkswagen AG a ajuns la un acord cu Federația Asociațiilor de Consumatori din Germania (VZBV) și a acceptat să plătească 830 de milioane de euro pentru a evita un proces colectiv. Cei 830 milioane de euro vor fi împărțiți între cei aproximativ 260.000 de șoferi care au dat VW în judecată. Suma exactă va depinde de model și de anul de fabricație al mașinii.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
diesel