Toyota a decis soarta sedanului Avensis. În Europa vine Camry, limuzina americană care va avea motoare hibrid

Toyota a decis soarta sedanului Avensis. În Europa vine Camry, limuzina americană care va avea motoare hibrid
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 iun 2018

Toyota a decis soarta sedanului Avensis, un model care era vândut exclusiv pe piața europeană și care nu avea niciun viitor în noile strategii ale companiei: acesta va fi înlocuit de Camry, limuzina americană care va avea motoare hibrid.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Toyota Camry este noul model al japonezilor care va fi lansat pe piața din Europa, începând de anul viitor, înlocuindu-l astfel pe Avensis, care a fost retras din planurile de dezvoltare ale companiei. Mașina va dispune de o motorizare pe benzină hibrid, o tehnologie esențială în acest moment, pe care Avensis nu putea să o ofere, în condițiile în care Toyota nu mai vrea să vândă mașini diesel în Europa.

Mai mult, mașinile Camry ce vor fi vândute în Europa vor fi produse în Japonia și nu în Anglia, în fabica în care a fost produs Avensis. Pe ansamblu, pentru Toyota este important să aibă un model pe segmentul mediu în Europa, un model care să beneficieze de o motorizare hibrid. Camry îndeplinește aceste condiții, dar numărul de unități vândute nu justifică cel puțin deocamdată o producție locală. Potrivit reprezentanților companiei, principala țintă de clienți este constituită din companii, pentru flote.

FOTO Noul Volvo S60: primul model al mărcii lansat fără motoare diesel și produs în SUA CITEȘTE ȘI FOTO Noul Volvo S60: primul model al mărcii lansat fără motoare diesel și produs în SUA

Segmentul de sedanuri medii este în declin, în acest moment, în Europa, dar Avensis a avut rate de scădere mai mari decât media pieței, având, în 2017, cu aproximativ 100.000 unități mai puțin decât în 2005, după lansarea celei de-a doua generații.

Toyota Camry care va fi vândut în Europa va avea un motor de 2.5 litri benzină, însoțit de un motor electric, cu o putere de 175 CP și cutie cu transmisie variabilă continuă. Avantajul său, față de Avensis, va fi dat și de dimensiunile mai mari, fiind peste actuala concurență, VW Passat sau Ford Mondeo. Potrivit analiștilor, calitățile sale îi permit să concureze inclusiv cu modele premium de la Audi, BMW, Mercedes sau Volvo.

Potrivit Toyota, versiunea Camry europeană va debuta pe piață la salonul auto de la Paris.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
camry
avensis