Greva piloților de la Lufthansa continuă și sâmbătă; protestul costă compania 10 milioane de euro pe zi

Greva piloților de la Lufthansa continuă și sâmbătă; protestul costă compania 10 milioane de euro pe zi
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2016

Greva piloților Lufthansa, declanșată miercuri, va continua și sâmbătă, când vor fi afectate cursele pe distanțe lungi, operatorul aerian german estimând că protestul costă circa 10 milioane de euro pe zi, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile Lufthansa, care au scăzut în acest an cu peste 13%, au o evoluție negativă vineri, investitorii fiind îngrijorați de perspectiva unui conflct de lungă durată între piloții reprezentanți de sindicatul  Vereinigung Cockpit, care cer salarii mai mari, și conducerea care vrea reducerea costurilor pe fondul concurenței intense din partea operatorilor low-cost, scrie News.ro.

Lufthansa, unul dintre cei mai mari operatori aerieni din Europa, a anulat începând de miercuri peste 2.600 de zboruri, perturbând planurile de călătorie a este 315.000 de pasageri.

Sindicatul a sporit presiunile asupra conducerii, anunțând joi că prelungește greva pentru a treia oară, în ziua de sâmbătă, când cursele pe distanțe lungi vor fi afectate până la miezul nopții.

Vineri, greva a dus la anularea curselor pe distanțe scurte și medii.

Huawei ar putea deveni cel mai profitabil producător de smartphone-uri cu Android CITEȘTE ȘI Huawei ar putea deveni cel mai profitabil producător de smartphone-uri cu Android

Greva piloților este al 14-lea protest al angajaților care are loc la Lufthansa de la începutul lui 2014.

Sindicatul cere creșterea salariilor în medie cu 3,7% pe an, în perioada 2012-2017, pentru 5.400 de piloți din Germania.

Lufthansa a oferit o creștere de 2,5% într-o perioadă de șase ani, până în 2019.

Directorul general al Lufthansa, Carsten Spohr, a spus că majorarea salariilor piloților cu procentul solicitat de aceștia ar pune în pericol viitorul companiei.

Potrivit conducerii companiei, în pofida profitului record obținut în 2015, nu are de ales decât să reducă cheltuielile, pentru a putea concura cu operatori low-cost precum Ryanair, pe rutele pe distanțe scurte, și cu Emirates în cazul zborurilor pe distanțe lungi.

Lufthansa estimează costurile grevei la 10 milioane de euro pe zi, dar impactul ar putea fi mai mare dacă clienții vor opta să călătorească cu alți operatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
greva