Grindeanu, contre cu directorul Aeroportului Timișoara: Și-a luat pușca și a plecat

Grindeanu, contre cu directorul Aeroportului Timișoara: Și-a luat pușca și a plecat
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2021

Sorin Grindeanu a declarat că directorul Aeroportului Timișoara, Dorel Grădinaru, și-a pregătit deja plecarea de la aeroport. Printre bagajele se afla și o pușcă, spune Grindeanu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, i-a solicitat în urmă cu două săptămâni, directorului Aeroportului Timișoara, Dorel Grădinaru, să facă o auto-evaluare. Vicepremierul a fost dezamăgit de cum arată poarta de intrare în Timișoara pe calea aerului. Întrebat astăzi dacă Grădinaru i-a transmis evaluarea, Sorin Grindeanu a spus că nu a primit nimic, dar în schimb are informații că directorul și-a adunat lucrurile, printre care și o pușcă, lăsând să se înțeleagă că acesta pregătește plecarea din Timișoara, scrie Adevarul.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

“Înțeleg pe zvonuri că și-a luat pușca. Domnul general-manager este fost militar. Ultima dată când a plecat, adică în urmă cu câteva zile, și-a strâns tot ce avea aici, printre care și o pușcă. Sunt singur că respecta legea... A plecat spre București, și-a strâns din lucruri. Nu și-a dat demisia, încă... nu e timișorean și a avut diverse lucruri pe aici. Ca să mergi să transporți pe calea aerului obiecte de acest tip, îți trebuie autorizații speciale. Am înțeles că s-au strâns și s-au dus la București”, a spus Sorin Grindeanu.

"Sunt o grămadă de tipi care inventează scenarii"  

În replică, Dorel Grădinaru a declarat că ministrul Transporturilor a fost dezinformat și că, deși deține arme legal, nu are niciuna la Timișoara, ca atare nici nu a transportat vreo pușcă cu avionul.    

„E o prostie ce spune. Nu este o armă. Cum dracu să umblu cu arma după mine? E falsă chestia. Nu știu de unde o scoate. Sunt o grămadă de tipi care inventează scenarii. Dacă vor scenarii, le facem scenarii. Nu, n-am arme la Timișoara! Am arme la București, le dețin legal și asta este, e dreptul meu să le am. Domnul ministru nu are nicio treabă cu arma mea”, a declarat Dorel Grădinaru.

„Am dovedit eficiență și faptul că am fost corect față de aeroport”  

În data de 5 ianuarie va avea loc Adunarea Acționarilor aeroportului, unde se va lua o decizie în privința conducerii Aeroportului Timișoara.  

„Între timp, o să explic și eu în conferință de presă niște lucruri, să vedem dacă domnul ministru dorește să plec după ce am dovedit eficiență și faptul că am fost corect față de aeroport și față de Banat, pentru că până la urmă despre asta este vorba. Nu am nicio problemă, eu nu mă cramponez. Am pus patimă și suflet pentru că am vrut să fac ceva de calitate, pentru că așa sunt educat. În rest, n-am nicio problemă, e ministru, poate să facă cum consideră de cuvință, dar nu îi permit să mă umilească spunând că am fost o chestie din asta de proastă factură”, a mai spus Dorel Grădinaru, un apropiat al lui Marcel Vela, fostul ministru al Afacerilor Interne.

Grădinaru, fost șef al Inspectoratului de Aviație al Ministerului de Interne, a venit la conducerea Aeroportului Internațional Timișoara în vara anului 2020, în locul lui Daniel Idolu.   

Nemulțumirile lui Grindeanu: E câte o singură lampă în tavan deschisă 

Sorin Grindeanu a avut o discuție în urmă cu două săptămâni cu directorul Dorel Grădinaru, în care i-a spus că este nemulțumit de cum arată Aeroportul Timișoara.   

“Sunt multe de reproșat. De la chestiuni simple. Când vin cu avionul de la București, de obicei îl folosesc pe cel de seară, vă dau chestiuni simple, care îți arată de când intri într-un aeroport dacă există preocupare sau nu. E câte o singură lampă în tavan deschisă, linoleumurile toate arată de parcă a trecut Al Doilea Război Mondial pe acolo – chestiuni simple. Chestiunile mai grele: nu am înțeles de ce, în perioadă de pandemie, care a afectat traficul aerian nu doar la Timișoara, ci peste tot, cheltuielile de personal au crescut. Au plecat 46 de oameni din aeroport și au venit 64 având în vedere că cifra de afaceri a aeroportului a scăzut cu 30%. Sunt semne de întrebare”, a spus Grindeanu.

Citeste mai mult: adev.ro/r3y6ww

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
dorel grădinaru