Renault Group confirmă oficial: designerul SEAT Leon va lucra în echipa care creează mașinile Dacia și Renault

Renault Group confirmă oficial: designerul SEAT Leon va lucra în echipa care creează mașinile Dacia și Renault
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iul 2020

Groupe Renault a anunțat oficial transferul designerului Alejandro Mesonero-Romanos în echipa de design a companiei. Mesonero-Romanos demisionase anterior de la SEAT.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cel care a creat cele mai noi modele ale mărcii spaniole SEAT, Alejandro Mesonero-Romanos, va face parte din echipa de design a grupului, cea care coordonează centrele de design din toată lumea ale grupului, inclusiv centrul din București, în care sunt desenate automobilele Dacia. Mesonero-Romanos va fi subordonat direct lui Laurens van den Acker, vicepreședinte și membru al comitetului executiv.

„Sunt încântat să-l primesc pe Alejandro Mesonero-Romanos în departamentul de design al grupului. Munca sa excelentă este recunoscută pe larg în industria auto și experiența sa, construită la mai mulți producători, va întări echipa noastră. Sunt convins că Alejandro, care deja cunoaște grupul Renault, va fi un mare ajutor în atingerea provocărilor viitoare ale mărcilor noastre”, a transmis Laurens van den Acker, cel care a dat direcția designului întregii game actuale a Renault și Dacia. 

ULTIMA ORĂ Mitsubishi renunță la piața din Europa CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Mitsubishi renunță la piața din Europa

Biografia oficială a lui Alejandro Mesonero-Romanos face referire la cele mai importante modele din cariera sa: SUV-urile Ateca, Arona și Tarraco, generația cincea a hatchback-ului Ibiza, ultimele generații Leon, dar și modelele CUPRA Formentor și el-Born. Printre altele, designerul a fost răsplătit cu premiul Eurostars Award, 2018, pentru înnoirera completă a gamei SEAT.

Alejandro Mesonero-Romanos a mai lucrat pentru Renault între 2007 și 2009 și pentru Renault Samsung între 2009 și 2011. El îl urmează la Renault pe Luca de Meo, care a condus marca SEAT până în 2020 și a preluat funcția de CEO Renault Group la 1 iulie.

Pentru marca Dacia, sosirea lui Alejandro Mesonero-Romanos s-ar putea face simțită odată cu apariția noii generații Duster, care ar trebui să fie lansată în 2024.

viewscnt
Afla mai multe despre
designer renault
designer dacia
alejandro mesonero romanos
seat