Guvernul britanic și marca Jaguar deschid unul dintre cele mai mari hub-uri de încărcare din Europa

Guvernul britanic și marca Jaguar deschid unul dintre cele mai mari hub-uri de încărcare din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 sep 2023

Un hub de încărcare a automobilelor electrice cu aproape 200 de puncte de încărcare a fost inaugurat în Marea Britanie de marca Jaguar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O flotă de 32 de automobile Jaguar I-Pace complet electrice a testat simultan stațiile de încărcare ale unuia dintre cele mai mari centre de încărcare a automobilelor electrice din Europa, finanțat de guvernul britanic. Toate stațiile disponibile au și puncte de încărcare rapidă, cu curent continuu, având o putere maximă de 100 kW. Chiar dacă nu este cel mai rapid din ceea ce există astăzi pe piață, un automobil care dispune de un charger compatibil poate adăuga până la 127 de km de autonomie în baterie în doar 15 minute de încărcare.

BMW confirmă o investiție de 600 milioane de lire într-o uzină din Marea Britanie pentru mașini Mini electrice CITEȘTE ȘI BMW confirmă o investiție de 600 milioane de lire într-o uzină din Marea Britanie pentru mașini Mini electrice

În total, noul hub de încărcare din Marea Britanie, situat în apropiere de Centrul de Expoziții din Birmingham, va avea un număr de 180 de puncte de încărcare a automobilelor electrice, din care 16 stații rapide de până la 300 kW curent continuu, cu un total de 30 de puncte de încărcare, și 150 de stații AC, care permit încărcare cu 7 kW. Sursa de energie pentru stații este una regenerabilă, inclusiv un panou solar.

Jaguar a anunțat că a sprijinit dezvoltarea noului hub de încărcare finanțat de guvernul britanic și pune la dispoziția proprietarilor de I-Pace 500.000 de stații de încărcare în toată Europa, cu ajutorul aplicației Jaguar Charging.

„La Jaguar suntem pe punctul de a deveni o companie de mașini complet electrice și un lider în furnizarea de soluții centrate pe client, care permit încărcarea comodă și rapidă. Prin urmare, suntem încântați să lucrăm cu EV Network la un proiect care va îmbunătăți semnificativ disponibilitatea încărcării publice a vehiculelor electrice în inima rețelei de autostrăzi din Midlands și aproape de câteva dintre facilitățile noastre” a declarat Rawdon Glover, CEO Jaguar. 

FOTO & VIDEO Marca de lux Lotus, controlată de Geely, a dezvăluit un nou sedan electric concurent cu Porsche Taycan CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Marca de lux Lotus, controlată de Geely, a dezvăluit un nou sedan electric concurent cu Porsche Taycan

Guvernul britanic a acordat sume importante dezvoltării infrastructurii de încărcare, atât prin finanțarea de stații publice, cât și prin subvenționarea instalării de stații private în locuințe. La începutul acestui an, ministrul transporturilor a anunțat un buget de 56 de milioane de lire pentru extinderea infrastructurii de încărcare cu circa 2.400 de stații noi. Cu un an înainte, programul LEVI a dat startul unei investiții de 450 de milioane în 300.000 de stații de încărcare, cu o țintă finală de 1,6 miliarde lire, bani ce vor fi cheltuiți până în 2030.

viewscnt
Afla mai multe despre
statie incarcare
hub chargere
jaguar i-pace