Harley-Davidson intră în cursa pentru preluarea Ducati. BMW și Honda au decis să nu liciteze, descurajați de prețul cerut

Harley-Davidson intră în cursa pentru preluarea Ducati. BMW și Honda au decis să nu liciteze, descurajați de prețul cerut
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 21 iun 2017

Producătorul american de motociclete Harley-Davidson, fondat în 1903 în Milwaukee, pregătește o ofertă în vederea preluării mai tânărului, dar la fel de reprezentativ, rival italian Ducati, într-o tranzacție care ar putea depăși 1,5 miliarde de euro, potrivit unor surse citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul german Volkswagen, proprietarul Ducati, vrea să lase în urmă uriașul scandal legat de manipularea testelor antipoluare, care i-a afectat imaginea și a generat costuri de zeci de miliarde de euro cu amenzi și soluționarea litigiilor, iar vânzarea unor active secundare este una dintre soluțiile analizate de directorul general Mattias Mueller.

Volkswagen a cumpărat Ducati în 2012, prin intermediul diviziei de mașini premium Audi. Grupul german a plătit holdingului de investiții Investindustrial 860 milioane de euro pentru producătorul Monster.

FOTO Kia a prezentat oficial noul SUV Stonic, fratele lui Hyundai Kona și rival al lui Renault Captur. Coreenii vor o felie generoasă din piață, deși concurența este acerbă CITEȘTE ȘI FOTO Kia a prezentat oficial noul SUV Stonic, fratele lui Hyundai Kona și rival al lui Renault Captur. Coreenii vor o felie generoasă din piață, deși concurența este acerbă

Investindustrial, cu un capital de investiții de 5,6 miliarde euro, se numără printre “pețitorii” actuali ai Ducati, potrivit unor surse familiare cu situația. Lista investitorilor interesați de achiziția companiei italiene include producătorul de motociclete Baja Auto, din India, și fondurile de investiții Bain Capital, KKR și Permira.

Prețul cerut de Volkswagen - între 1,4 și 1,5 milioane de euro (de 14-15 ori valoarea EBITDA) - este destul de piperat, astfel că mai mulți jucători de renume, printre care BMW și Honda, au decis să nu intre în cursa pentru preluarea Ducati, au precizat surse apropiate companiilor pentru Reuters.

Indienii de la Hero MotoCorp și TVS Motor Company și-au exprimat intenția de a licita pentru Ducati, însă au renunțat din cauza prețului prea mare.

Un purtător de cuvânt al BMW a confirmat că grupul german nu este interesat să cumpere Ducati.

Înființată în 1996 la Bologna, în Italia, Ducati Motor Holding este unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați producători de motociclete la nivel mondial.

Palmaresul Ducati în competițiile motosport include 33 de curse terminate pe primul loc în MotoGP, precum și 14 titluri mondiale la piloți și 17 titluri la constructori în campionatul de Superbike.

viewscnt
Afla mai multe despre
ducati
harley-davidson
volkswagen
preluare
oferte