Herbert Diess, CEO Volkswagen Group, numit și în poziția de președinte al Skoda

Herbert Diess, CEO Volkswagen Group, numit și în poziția de președinte al Skoda
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 mai 2018

Noul CEO al Volkswagen Group, Herbert Diess, care a preluat toate pozițiile cheie de la Matthias Muller, a fost numit și în poziția de președinte al consiliului de supraveghere al Skoda Auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Reorganizarea activităților în cadrul Volkswagen Group, inclusiv prin constituirea unor divizii diferite în care sunt incluse mărcile din grup, continuă cu instalarea lui Herbert Diess, CEO al Volkswagen AG, în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere al  Skoda Auto, înlocuindu-l pe Frank Witter, cel care a preluat postul de la Matthias Muller, la începutul lunii mai. Acum, Witter devine vicepreședinte, lăsând locul lui Diess, care controlează în acest moment toate entitățile VW Group.

O altă modificare în consiliul de control al companiei a fost anunțată, în urma plecării reprezentantului familiilor Porsche și Piech, Florina Louise Pantic (Piech). Acționarii urmează să desemneze un nou reprezentant în structura de conducere a Skoda Auto.

În urma reorganizării VW Group, Skoda va face parte din divizia „Volum”.

PSA deschide primul său showroom Opel la Paris, în premieră europeană absolută CITEȘTE ȘI PSA deschide primul său showroom Opel la Paris, în premieră europeană absolută

După ce a preluat conducerea Volkswagen AG, Herbert Diess, care anterior fusese șef al mărcii VW, a schimbat structura grupului, împărțind mărcile pe divizii/grupuri. Ulterior, el a fost numit șef în toate companiile deținute de VAG ca subsidiare. Planul lui Diess prezentat acționarilor prevede o schimbare de paradigmă care „să transforme grupul dintr-un superpetrolier lent într-o flotă puternică de șalupe rapide”. Separarea pe grupuri de mărci bazată pe segmente de clienți sau de preț urmează să fie dublată de o „subsidiaritate” care să permită luarea deciziilor la „cel mai coborât nivel apropiat de operațiuni”.

Printre alte măsuri luate, Diess a dat șefilor companiilor subsidiare și responsabilități la nivel de grup. De exemplu, Rupert Stadler, CEO Audi AG, a primit rolul de șef al vânzărilor pentru toate mărcile, Oliver Blum, CEO Porsche AG, va coordona producția pe întreg grupul, în timp ce Herbert Diess însuși, deși este CEO, a devenit responsabil cu activitățile de IT ale grupului.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
herbert diess
volkswagen
vw