Hidrogenul ar putea asigura o cincime din reducerea necesară a emisiilor de dioxid de carbon, până în 2050

Hidrogenul ar putea asigura o cincime din reducerea necesară a emisiilor de dioxid de carbon, până în 2050
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 nov 2017

Utilizarea în creștere a hidrogenului pentru generarea de electricitate, căldură, precum și în transporturi și industrie ar putea asigura o cincime din reducerea emisiilor de dioxid de carbon necesară pentru limitarea încălzirii globale la un nivel sigur, până în 2050, potrivit unui raport al Consiliului Hidrogenului, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru încurajarea utilizării hidrogenului în industrie, Toyota și Air Liquide au ajutat la înființarea Hydrogen Council, o organizație mondială care și-a început activitatea în ianuarie, scrie News.ro.

Între cei 27 de membri se află constructorii auto Audi, BMW, Daimler, Honda și Hyundai și producători de energie precum Shell și Total.

Potrivit consiliului, utilizarea hidrogenului în transporturi, generarea de energie, stocarea de energie, industrie, încălzire și electricitate ar putea reduce emisiile anuale de carbon cu 6 miliarde de tone, până în 2050.

Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 4,1%, până la 186 milioane de euro CITEȘTE ȘI Veniturile din servicii ale Vodafone România au crescut cu 4,1%, până la 186 milioane de euro

”Astfel ar contribui cu aproximativ 20% din reducerea de emisii de carbon necesară pentru limitarea încălzirii globale la 2 grade Celsius în acest secol”, se arată în raportul organizației, publicat la o conferință pe tema climei organizată de Națiunile Unite la Bonn.

Pentru a respecta limita de 2 grade convenită la Paris în 2015, națiunile lumii trebuie să reducă emisiile de carbon cu 60% până în 2050.

În raport se arată că unul din 12 vehicule comercializate în California, Germania și Japonia vor avea motoare bazate pe hidrogen, până în 2030.

Până în 2050, hidrogenul ar putea alimenta 400 de milioane de mașini, 15-20 de milioane de camioane, aproximativ 5 milioane de autobuze, un sfert dintre navele de pasageri și o cincime din liniile feroviare neelectrificate, dar și unele avioane și nave de transport de mărfuri.

Atingerea acestor obiective va necesita investiții de 280 de milioane de dolari până în 2030.

Deocamdată, numărul vehiculelor care funcționează cu hidrogen este mic, iar analiștii spun că adoptarea lor pe scară largă este la ani de zile distanță, principalele bariere fiind prețul mare și lipsa stațiilor de alimentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
hidrogen
dioxid de carbon