Hyundai Motor America recheamă 281.000 de vehicule din America de Nord din cauza unei probleme la centurile de siguranță

Hyundai Motor America recheamă 281.000 de vehicule din America de Nord din cauza unei probleme la centurile de siguranță
scris 25 mai 2022

Hyundai Motor America va rechema 281.000 de vehicule din America de Nord, din cauza dispozitivelor de pretensionare a centurilor de siguranță care ar putea exploda și proiecta fragmente de metal, provocând răni, transmite Reuters.

Rechemarea, care vine după trei rapoarte de accidentare, acoperă unele vehicule hibride Accent din 2019-2022, Elantra din 2021-2023 și Elantra 2021-2022, scrie News.ro.

FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție CITEȘTE ȘI FOTO Cum arată o proprietate de peste 4 milioane de euro în Snagov și de ce poate deveni o investiție

În cazul unui accident, dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță din partea șoferului sau a pasagerului din față pot exploda la declanșare.

Dealerii vor asigura dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță cu un capac.

Dispozitivele de pretensionare a centurilor de siguranță fac parte dintr-un sistem care blochează centura de siguranță pe loc în timpul unui accident, pentru a oferi protecție suplimentară ocupanților.

Această rechemare se extinde și înlocuiește patru retrageri anterioare.

Toate vehiculele Accent, Elantra și Elantra HEV deja reparate în cadrul rechemarilor anterioare vor trebui să aibă finalizată noua remediere a retragerii, a declarat marți Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA).

Noua rechemare include 239.000 de vehicule în Statele Unite și aproximativ 42.000 în Canada, a spus Hyundai.

Două răniri au fost raportate în Statele Unite și una în Singapore.

În septembrie, NHTSA a spus Hyundai despre un accident care a implicat un automobil Elantra din 2021, în care dispozitivul de pretensionare a centurii de siguranță de pe partea șoferului s-a declanșat anormal, provocând rănirea piciorului ocupantului cu fragmente de metal.

Agenția a cerut Hyundai să evalueze incidentul. Hyundai, care a investigat pe larg cauza principală a problemei, a declarat că încă investighează în mod activ vehiculele Venue și Genesis GV70/GV80 care au fost rechemate anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai motor
centuri de siguranță