Hyundai și Kia recheamă în service aproape 300.000 de SUV-uri, din cauza riscului de incendiu

Hyundai și Kia recheamă în service aproape 300.000 de SUV-uri, din cauza riscului de incendiu
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 aug 2022

Cele două mărci ale grupului sud-coreean Hyundai – Kia au demarat un proces de rechemare pentru un număr mare de SUV-uri care sunt suspectate că pot genera un incendiu. Proprietarii au fost sfătuiți să parcheze mașinile în exterior.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SUV-urile de mari dimensiuni Hyundai Palissade și Kia Telluride, două modele înrudite care sunt vândute pe mai multe piețe ale lumii sunt obiectul unei ample rechemăridispuse de autoritățile din SUA, ca urmare a mai multor plângeri făcute de clienți. Au fost înregistrat 25 de cazuri în care instalația electrică s-a deteriorat din cauza unor scurt circuite în unele cazuri fiind declanșat un incendiu. Cauza este conectorul pentru remorcă, din spatele mașinii, care a acumulat apă și noroi și a generat un scurt-circuit și, în cele mai grave cazuri, a condus la incendierea mașinii. Evenimentele s-au produs atât în SUA, cât și în Canada, fără să existe victime.

Porsche nu vrea să renunțe la motoarele cu benzină. „Vehiculele cu combustie vor fi pe șosele în deceniile următoare” CITEȘTE ȘI Porsche nu vrea să renunțe la motoarele cu benzină. „Vehiculele cu combustie vor fi pe șosele în deceniile următoare”

În total, sunt implicate în procesul de rechemare 281.000 de vehicule, din care 245.000 sunt Hyundai Palissade și 36.000 sunt Kia Telluride, fabricate între 2020 și 2022. Compania spune că nu a găsit deocamdată soluția pentru a evita defecțiunea, dar îi roagă pe cei care dețin aceste mașini să nu le parcheze în garaje sau parcări închise. O primă soluție pe care o va aplica compania provizoriu va fi îndepărtarea unei siguranțe, urmând ca, în momentul în care va fi dezvoltată o soluție definitivă, aceasta să fie aplicată tuturor mașinilor.

Cele două modele au fost oprite de la comercializare, până când va fi finalizată procedura de reparare a celor existente pe șosele.

viewscnt
Afla mai multe despre
hyundai
kia
rechemare service
hyundai palissade