IATA: Redresarea traficului aerian va dura mai mult decât se estima

IATA: Redresarea traficului aerian va dura mai mult decât se estima
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2020

Companiile aeriene globale au înrăutățit estimările privind redresarea în urma pandemiei de coronavirus (COVID-19), avertizând că va dura cu un an mai mult - până în 2024 - pentru ca traficul de pasageri să revină la nivelul de dinaintea crizei, a anunțat marți Asociația Internațională de Transportat Aerian (IATA), transmit Xinhua și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Printre motivele întârzierii redresării se află creșterea numărului de infecții și perspectivele mai slabe pentru călătoriile de afaceri pe plan global, scrie Agerpres.

Blue Air anulează zeci de zboruri CITEȘTE ȘI Blue Air anulează zeci de zboruri

Deși există o îmbunătățire în cazul călătoriilor pe distanțe scurte, piețele internaționale încă rămân în mare parte închise, iar încrederea consumatorilor este sever afectată, a afirmat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac. Acesta susține că noile reglementări de siguranță, cum ar fi verificarea temperaturii la îmbarcare și purtarea măștilor în timpul zborului, ar putea ajuta la restabilirea încrederii pasagerilor.

În 2020, numărul de pasageri pe plan global ar urma să scadă cu 55%, comparativ cu 2019, o înrăutățire față de prognoza IATA din aprilie, în care se previziona un declin de 46%.

În iunie, traficul de pasageri a scăzut cu 86,5%, după un declin de 91% în mai.

viewscnt
Afla mai multe despre
transport aerian
iata