În luna octombrie, Audi a vândut mai puține mașini decât Mercedes și BMW

În luna octombrie, Audi a vândut mai puține mașini decât Mercedes și BMW

Sursa foto: pixabay.com

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 nov 2015

Audi, divizia de lux a Volkswagen, a vândut în octombrie mai puține vehicule decât rivalele germane BMW și Mercedes-Benz, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de automobile de lux și SUV-uri au urcat luna trecută cu 2%, la 149.200, avansul din Europa și SUA compensând declinul din China, a anunțat joi Audi. Rivalele BMW și Mercedes au livrat în octombrie 164.900 de vehicule și, respectiv, 155.200 de unități.

Livrările Audi în SUA au urcat cu 17%, la 17.700 mașini, un nivel record pentru luna octombrie, chiar dacă unele modele ale Audi, cum ar fi A3 compact și SUV-ul Q5, sunt afectate de scandalul emisiilor de la Volkswagen.

După primele zece luni din acest an, Audi este pe locul trei în topul producătorilor de automobile de lux, cu 1,497 milioane de vehicule vândute. Pe primele locuri se află BMW și Mercedes, cu 1,56 milioane și, respectiv, 1,53 milioane de vehicule vândute.

Joi, fostul director general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și-a dat demisia din funcția de președinte al Board-ului de supervizare al Audi, după ce în octombrie a demisionat și de la conducerea Porsche Automobil Holding SE, cel mai mare acționar al VW.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigații în mai multe țări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Săptămâna trecută, scandalul de la Volkswagen a luat o nouă turnură, după ce grupul auto a recunoscut că a subestimat consumul de combustibil și nivelul emisiilor de dioxid de carbon pentru aproximativ 800.000 de mașini, mărcile VW, Seat, Skoda și Audi, vândute în Europa.

De asemenea, Volkswagen a admis că a găsit pentru prima dată indicii privind modificarea nivelului emisiilor și la vehiculele echipate cu motoare pe benzină, extinzând un scandal care până acum se concentra pe motoarele diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
mercedes
bmw