INFOGRAFIC Cea mai mare scădere a pieței de autoturisme din acest an

INFOGRAFIC Cea mai mare scădere a pieței de autoturisme din acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 aug 2020

Înmatriculările de autoturisme au rămas în teritoriul negativ și în iulie, dar procentul a crescut și mai mult față de lunile anterioare, motivul principal fiind decalajul pe care sistemul românesc de înmatriculare îl are, prin extinderea perioadei provizorii la 90 de zile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Daate analizate de Profit.ro relevă că piața auto din România a scăzut în luna iulie cu aproape 45%, cu doar 12.950 de unități înmatriculate în luna a șaptea, cea mai mare cădere procentuală de la începutul crizei. Scăderea este cauzată atât de reportarea cu până la 90 de zile a declinului la cumpărare, inclusiv cel din luna aprilie (autoturisme cumpărate în luna aprilie au fost înmatriculate inclusiv în iulie), dar și din cauza rezultatelor mari din iulie 2019 (anul trecut erau înmatriculate 23.206 autoturisme). În acest fel, este prima lună în care se resimt masiv scăderile vânzărilor din perioada stării de urgență.

După șapte luni, piața auto din România a ajuns la o scădere de 34,23%, față de 2019, cu un volum de 62.566 autoturisme.

A scăzut și piața de vehicule second-hand, cu peste 24 de procente, ca urmare a piedicilor întâmpinate de cei care aduc mașini din Germania. În intervalul ianuarie - iulie au fost înmatriculate 211.806 autoturisme SH de import, cu 18% mai puține decât anul trecut.

Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline CITEȘTE ȘI Luca de Meo, CEO Renault Group, despre Dacia: Un miracol. Nimeni nu poate face atât de mulți bani. Este timpul să înflorească precum o marcă cu drepturi depline

Marca Dacia, liderul pieței, înregistrează în acest moment o scădere apropiată de media pieței, 33,8%, cu 18.948 unități, în timp ce marca de import cea mai vândută este Skoda, cu 5.000 de unități și o scădere de 34,5%. Marca cehă este urmată de VW, 4.969 unități (-25,29%), Renault, cu 4.847 unități (-43,28%) și Hyundai, cu 4-64 unități (-25,55%).

Cele mai vândute automobile în acest an sunt cele trei modele Dacia (Logan , Sandero și Duster), precum și două modele Renault, Clio și Megane, astfel că grupul Renault controlează detașat piața de autoturisme.

Pe segmentul de vehicule comerciale, scăderea este ceva mai mică, 36,5%, la 1.070 unități, o serie de segmente (camioane de tonaj mediu și autobuze) având chiar creștere față de anul trecut. Pe ansamblu, piața auto a înmatriculat 17.055 de autovehicule de pasageri și marfă, cu o scădere de 38,52%.

INFOGRAFIC Cea mai mare scădere a pieței de autoturisme din acest an

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari romania
piata auto
declin piata auto
vanzari dacia