INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie

INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 oct 2020

Producția de autovehicule din România a înregistrat o creștere semnificativă în luna septembrie, atât la uzina din Mioveni, unde sunt fabricate automobilele Dacia, cât și la Craiova, în uzina Ford. Este un record al industriei auto din România, cu cea mai bună lună din istorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

România a înregistrat, în plină pandemie de coronavirus, un record istoric al producției de autoturisme, în luna septembrie, fiind cea mai bună lună din istoria industriei auto de la noi din țară. Este pentru prima dată când se depășește pragul de 50.000 de automobile fabricate într-o singură lună, cele două uzine fiind la un pas de depășirea și a pragului de 60.000 de unități.

România a produs în septembrie 57.846 autoturisme, cu 55,7% mai multe decât anul trecut, în luna similară, ca urmare a cererii în creștere și a apariției, la Craiova, a unui nou model. Practic, în luna a noua a acestui an au fost fabricate cu peste 20.000 de autoturisme în plus.

Volumul de la Mioveni, al mașinilor Dacia, a fost de 36.416 unități, o creștere de 23 procente, față de 2019, după cum anunță ACAROM, asociația constructorilor de automobile, în timp ce la Craiova producția a fost de 21.430 de unități, unde s-a produs, practic, o triplare a volumului, respectiv cu 183% mai multe autovehicule.

La uzina Dacia din Mioveni au intrat în fabricație, în septembrie, noile modele Sandero și Logan (FOTO).

Dacia depășește Renault în materie de siguranță, cu noul Spring: șasiu întărit și sisteme de asistență pasivă. Nu intrăm însă în cursa pentru 4 – 5 stele EuroNCAP. Estimarea de preț CITEȘTE ȘI Dacia depășește Renault în materie de siguranță, cu noul Spring: șasiu întărit și sisteme de asistență pasivă. Nu intrăm însă în cursa pentru 4 – 5 stele EuroNCAP. Estimarea de preț

După 9 luni, rezultatele industriei auto din România s-au mai ameliorat, scăderea cauzată de epidemia de coronavirus fiind acum de numai 14% în comparație cu anul trecut. Volumul total de autoturisme produse este, pe intervalul ianuarie – septembrie, de 305.073 unități, cu aproximativ 50.000 mai puține.

Sunt șase modele care au fost fabricate în cele două uzine, respectiv Dacia Duster – 129.583 unități, Logan – 27.222 unități, Sandero – 17.843 unități și Logan MCV – 7.321 unități, la Mioveni, precum și Ford EcoSport și Puma –123.104 unități (datele sunt furnizate împreună de cosntructor), la Craiova.

INFOGRAFIC Record istoric pentru producția de automobile din România, în septembrie, în plină pandemie

viewscnt
Afla mai multe despre
productie automobile romania
uzina dacia
uzina ford craiova
productie ford puma