Investigație internă la Porsche, într-un nou dosar de manipulare a testelor de emisii, de data aceasta la motoare pe benzină

Investigație internă la Porsche, într-un nou dosar de manipulare a testelor de emisii, de data aceasta la motoare pe benzină
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 aug 2020

Constructorul de automobile sport de lux Porsche a demarat o investigație internă referitoare la o posibilă manipulare a testelor de emisii în cazul unor motoare pe benzină. Informația a fost publicată de publicația germană Bild, care citează un raport al companiei trimis KBA, autorității federale în transporturi din Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche AG a transmis KBA o informare potrivit căreia derulează o investigație internă privind modificări suspecte, ilegale, ale software-ului și hardware-ului unor motoare care ar putea afecta sistemele de evacuare și componentele motorului, potrivit ziarului german Bild. Informarea a fost trimisă și procurorilor din Stuttgart, precum și autorităților din SUA.

„Porsche revizuiește în mod regulat și continuu aspectele tehnice și legale ale vehiculelor sale”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei. Acesta a mai spus că problemele sesizate au fost descoperite în cursul unei examinări interne și acționează, ca și până acum, proactiv, informând autoritățile.

Potrivi informațiilor confirmate de cei de la Porsche, neregulile investigate se referă la vehicule dezvoltate cu mulți ani în urmă și nu există indicii potrivit cărora producția curentă a mărcii ar fi afectată. Compania cooperează strâns cu autoritățile, au mai transmis reprezentanții Porsche.

Opel vrea să vândă o parte dintr-o uzină. Fabrica ajunsese „mai mare decât Principatul Monaco” CITEȘTE ȘI Opel vrea să vândă o parte dintr-o uzină. Fabrica ajunsese „mai mare decât Principatul Monaco”

Potrivit publicației citate, autoturismele afectate ar fi fost construite între 2008 și 2013, inclusiv Panamera și 911.

KBA a lansat propria investigație pe acest subiect, fiind examinate documente interne și mii de emailuri.

Porsche are deja antecedente legate de scandalurile privind testele de emisii, cu motoarele diesel, dezvoltate împreună cu Audi și VW. Compania a primit în 2019 o amendă de 531 de milioane de euro, pentru neglijență în acest dosar.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche teste emisii
manipulare teste motor benzină porsche
kba ancheta porsche