Investitori privați, interesați să amenajeze parcări în centrul Bucureștiului

Investitori privați, interesați să amenajeze parcări în centrul Bucureștiului
scris 6 apr 2023

Viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu a anunțat că există un interes ridicat din partea unor investitori privați pentru construcția de parcări în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Construim parcări în centru și prin parteneriat public-privat! Există un interes ridicat din partea unor investitori privați pentru construcția de parcări în București. Zilele acestea, m-am întâlnit cu un grup de investitori privați care sunt interesați să construiască parcări în București. Principalul scop este să mutăm mașinile în subteran și să eliberăm străzile. În timpul discuției le-am prezentat planurile Primăriei cu privire la aceste tipuri de investiții", a anunțat viceprimarul.

Proiect de lege pentru înființarea unui Registru electronic al istoricului vehiculelor, aflat în Camera Deputaților. ANPC: Va schimba definitiv piața vânzării mașinilor second hand CITEȘTE ȘI Proiect de lege pentru înființarea unui Registru electronic al istoricului vehiculelor, aflat în Camera Deputaților. ANPC: Va schimba definitiv piața vânzării mașinilor second hand

El a menționat că PMB intenționează să continue marile proiecte de parcări care au deja proiectarea făcută.

"Investiția pentru care putem opta este și parteneriatul public-privat", a transmis el.

Totodată, autoritatea locală vrea să realizeze parcări subterane, supraterane și la nivelul solului, prin încheierea unor asocieri între Compania Municipală Parking București și investitorii interesați.

"Cerințele noastre sunt: realizarea investiției, asigurarea finanțării și operarea parcajului; protejarea spațiilor verzi de deasupra parcării; conservarea și valorificarea zonei din punct de vedere arhitectural. Municipalitatea va asigura: spațiul public pe care va fi realizată investiția; eliberarea avizelor și autorizațiilor necesare, în acord cu legislația în vigoare; concesiunea obiectivului către investitor pentru o perioadă determinată de timp, în conformitate cu indicatorii analizei cost-beneficiu, în schimbul unei redevențe", a explicat viceprimarul.

Corespondență din Istanbul - VIDEO & FOTO Ford a prezentat, în premieră, primul automobil electric fabricat în România CITEȘTE ȘI Corespondență din Istanbul - VIDEO & FOTO Ford a prezentat, în premieră, primul automobil electric fabricat în România

Potrivit lui Bujduveanu, principalele zone vizate sunt: Centrul Istoric, Piața Constituției, Piața Victoriei, Sala Palatului, Izvor, Piața George Coșbuc, Piața Lahovari, Piața Cantacuzino, precum și alte spații stabilite prin strategiile de dezvoltare a Capitalei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
bucuresti