Italia a aprobat garantarea unui credit de 6,3 miliarde euro pentru Fiat Chrysler

Italia a aprobat garantarea unui credit de 6,3 miliarde euro pentru Fiat Chrysler
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 iun 2020

Fiat Chrysler va primi un credit de 6,3 miliarde de euro, după cum a anunțat banca Intesa Sanpaolo, în urma aprobării garanției de stat de către guvernul italian. Potrivit presei italiene, garanția a fost aprobată de Curtea de Conturi italiană și urmează să fie publicată în Jurnalul Oficial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

FCA va primi 6,3 miliarde de euro, sub forma unui credit pe trei ani, garantat de stat, bani care ar trebui să asigure buna funcționare a companiei, puternic afectată de blocajele provocate de epidemia de coronavirus. Potrivit informațiilor neoficiale, Fiat va trebui să respecte anumite condiții în virtutea contractului de credit și al celui de garantare, printre care se numără minimizarea delocalizării producției pentru produsele actuale și garantarea plăților către furnizori, astfel încât să deblocheze lanțul de aprovizionare.

Garanția aprobată de guvernul italian acoperă 80% din suma împrumutată de Intesa Sanpaolo, urmând ca linia de credit să devină activă imediat ce decizia va fi publicată în Jurnalul Oficial. Suma de bani va putea fi folosită pentru cheltuielile deja bugetate de Fiat Chrysler.

BMW - primul constructor auto care introduce cheia digitală a mașinii pe iPhone în 45 de țări, inclusiv România CITEȘTE ȘI BMW - primul constructor auto care introduce cheia digitală a mașinii pe iPhone în 45 de țări, inclusiv România

Fiat a declarat deja că 4,5 miliarde de euro vor fi folosiți pentru plata furnizorilor, din care 1,8 miliarde vor merge către companii străine. Restul de bani vor fi pentru plata angajaților și pentru cheltuieli de cercetare dezvoltare.

Negocierile de acordare și garantare a creditului au mai inclus și alte clauze, după cum scrie presa italiană, printre care aplicarea Planului Italia, cre prevede investiții importante, circa 5 miliarde euro,  derulate de FCA în anii următori, în facilitățile industriale din peninsulă.

viewscnt
Afla mai multe despre
fiat
chrysler
fca
credit italia fca
fuziune psa