Locatori de avioane importanți vor merge în justiție pentru a cere să fie despăgubiți de companiile de asigurări în legătură cu avioanele blocate în Rusia

Locatori de avioane importanți vor merge în justiție pentru a cere să fie despăgubiți de companiile de asigurări în legătură cu avioanele blocate în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2023

Unii dintre cei mai mari locatori și asigurători de avioane din lume își propun să fie gata să meargă în justiție în iunie 2024 în legătură cu cererile de asigurare contestate, pentru aeronave blocate în Rusia, a declarat luni un avocat al unuia dintre locatori, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Locatorii dau în judecată zeci de asigurători din întreaga lume pentru miliarde de dolari, după ce peste 400 de avioane nu au putut părăsi Rusia din cauza sancțiunilor occidentale impuse ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, care au forțat rezilierea contractelor de închiriere, scrie News.ro

VIDEO Noua atracție turistică a României CITEȘTE ȘI VIDEO Noua atracție turistică a României

Locatorii numărul doi și trei din lume, SMBC și Avolon, precum și BOC Aviation, CDB Aviation, Nordic Aviation Capital și Carlyle Aviation Partners își urmăresc pretențiile în Irlanda, unde mai mult de 60% din aeronavele închiriate din lume sunt deținute sau administrate.

Kelley Smith, un avocat al Avolon, a declarat luni, într-o audiere, că toate părțile implicate urmăresc ca termenul de judecată să fie 4 iunie anul viitor, urmând ca o serie de pași procedurali să fie finalizați înainte de acest termen.

Acești pași includ găsirea unui loc suficient de mare pentru cei 180 de participanți despre care Smith a spus că sunt așteptați la proces în fiecare zi.

Judecătorul Denis McDonald a declarat în cadrul unei audieri aglomerate de luna trecută că nicio instanță din Irlanda nu este suficient de mare pentru a judeca cazul.

Șeful Stellantis a dezvăluit cât mai este prețul de producție al unei mașini electrice accesibile CITEȘTE ȘI Șeful Stellantis a dezvăluit cât mai este prețul de producție al unei mașini electrice accesibile

Cel mai mare locator de avioane din lume, AerCap, cu sediul în Irlanda, își urmărește cererile de asigurare prin Înalta Curte din Londra.

Directorul financiar al AerCap a declarat luni că a continuat să poarte discuții cu asigurătorii ruși referitoare la o posibilă înțelegere cu privire la unele dintre aeronavele sale blocate în Rusia.

”Având în vedere natura sensibilă a acestor discuții și incertitudinea cu privire la orice potențială redresare, nu vom comenta în continuare despre toate acestea”, a spus Peter Juhas, într-o discuție telefonică cu analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
asigurari