Lucian Bode: Astăzi, CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva

Lucian Bode: Astăzi, CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2019

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat luni, că CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul trei al autostrăzii Lugoj – Deva, iar pe acest sector se va circula cu restricție de viteză – 80 de kilometri pe oră și de tonaj – 7,5 tone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Începând de astăzi, în România sunt dați în operare 857, 5 kilometri de autostradă și drum național în regim de autostradă. Astăzi CNAIR va da în trafic cei 21,1 kilometri din lotul 3 al autostrăzii Lugoj – Deva, vorbim de porțiunea dintre Ilia și Holdea, administrativ pe teritoriul a patru UAT-uri din județul Hunedoara. Vorbim despre un contract de 580 de milioane de euro plus TVA, pe fonduri europene nerambursabile, semnat în 2013 și nefinalizat la termen în 2016, un contract reziliat în august 2019, la stadiul fizic de 97 % și stadiul financiar 94%.”, a declarat Bode, luni, la începutul ședinței de Guvern. 
El a spus că pe acest sector de autostradă se va circula cu restricție de viteză și de tonaj.

Peste 6.000 de autoturisme ecologice, achiziționate de români în 11 luni CITEȘTE ȘI Peste 6.000 de autoturisme ecologice, achiziționate de români în 11 luni

“Am preluat un contract reziliat, iar din 4 noiembrie și până astăzi am executat trei expertize la drum, la poduri și la consolidări, am contractat și executat lucrările indicate în expertiză la podul peste Mureș, ridicarea tablierelor și fixarea aparatelor de reazerm, am recepționat breateaua Holdea, cei aproximativ 800 de metri, iar astăzi dăm în trafic acest tronson de autostradă, deocamdată cu restricții de viteză, 80 de kilometri pe oră și de tonaj 7,5 tone”, a explicat ministrul Transporturilor.

El a mai afirmat că de la Sibiu la Nădlac se circulă pe autostradă cu excepția a 13,6 kilometri între Lugoj și Deva. 

“Avem încheiate protocoale cu Poliția Rutieră pentru managementul de trafic, respectiv avem încheiat un contract pentru deszăpeziri. Astăzi dăm o veste bună românilor între Sibiu și Nădlac, pe cei 330 de kilometri de autostradă se circulă pe autostradă cu excepția celor 13,6 kilometri în Lugoj –Deva, lotul doi. Valoarea lucrărilor este 1,5 miliarde de lei plus TVA,  suntem în licitații, se răspunde la clarificări în acest moment”, a explicat Lucian Bode.

viewscnt
Afla mai multe despre
lucian bode
cnair
autostrada