Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului

Lupta dintre Dacia Sandero, locul 1 în noiembrie, și Tesla Model Y se dă până în ultima zi a anului
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 dec 2023

Vânzările modelului Dacia Sandero au plasat și în noiembrie acest automobil pe primul loc în Europa, peste Tesla Model Y, care a revenit după o lună octombrie dezastruoasă. Pe întreg anul, cu doar o lună înainte de final, mașina americană are un avans de peste 10.000 de exemplare vândute în fața modelului românesc, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacia Sandero rămâne cel mai popular automobil în Europa, pe toate segmentele de mașini, având un volum de aproape 20.000 de autoturisme livrate în regiune, conform Data Force. Sandero a înregistrat o creștere de aproape 10%. Numărul doi într-un clasament al celor mai vândute mașini din Europa este Tesla Model Y, care însă vine cu o scădere de peste opt procente față de anul trecut și un volum vândut de circa 17.500 de unități, mai mic cu peste 2.000 de unități față de Sandero.

Dacia a băgat România în clasamentul țărilor cu cele mai valoroase branduri din lume, dar este pe ultimul loc la nivel european CITEȘTE ȘI Dacia a băgat România în clasamentul țărilor cu cele mai valoroase branduri din lume, dar este pe ultimul loc la nivel european

Model 3 esste și el în Top 3, cu 16.300 exemplare vândute, acesta fiind urmat de Renault Clio și VW Golf.

Niciun alt automobil produs în România nu se regăsește între primele 10 modele vândute în luna noiembrie, deoarece Ford Puma, aflat în continuare pe un trend crescător, a avut 13.700 unități, ceea ce îl plasează pe locul 11, iar Dacia Duster, influențat puternic de iminenta lansarea a noii generații, a vândut aproape 12.000 de exemplare și s-a clasat pe locul 19 în Europa.

Dacia nu a reușit să încheie negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Ultima ofertă a companiei face apel la „înțelepciune și responsabilitate”. Protest în pauza de masă CITEȘTE ȘI Dacia nu a reușit să încheie negocierile pentru contractul colectiv de muncă. Ultima ofertă a companiei face apel la „înțelepciune și responsabilitate”. Protest în pauza de masă

După 11 luni, clasamentul celor mai populare automobile din Europa îl are pe Tesla Model Y pe primul loc, cu 230.000 de exemplare vândute, potrivit datelor preliminare, cu o creștere de peste 100% față de 2022.

Dacia Sandero reușește să se mențină pe locul al doilea, cu 217.300 exemplare vândute și o creștere de 20% a volumul vândut, la mare distanță de locul 3, VW T-Roc, cu 191.000 exemplare. Peugeot 208, Renault Clio, Opel Corsa, VW Golf, Toyota Yaris Cross, VW Tiguan și Skoda Octavia sunt celelalte modele din Top 10, ultimul reușind să depășească Ford Puma cu aproximativ 1000 de exemplare în plus (148.200 Puma, 149.400 Octavia).

Dacia Duster este în acest an pe locul 15, cu 144.200 unități vândute în toată Europa, situație care se va schimba, cel mai probabil, anul viitor, începând cu a doua jumătate a anului, după startul producției noii generații.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari dacia sandero
tesla model y
cele mai vandute masini europa