Magistrala 4 de metrou, pregătită să fie prelungită până la Adunații Copăceni, pentru un nou aeroport

Magistrala 4 de metrou, pregătită să fie prelungită până la Adunații Copăceni, pentru un nou aeroport
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2024

Magistrala 4 de metrou ar putea fi prelungită dincolo de comuna Jilava, până la Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Aici primarul Sectorului 4, Daniel Băluță (PSD), a anunțat că vrea să construiască un al treilea aeroport al Bucureștiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

”Astfel, se vor uni cu metroul uni trei aeroporturi – Henri Coandă Otopeni, Aurel Vlaicu Băneasa și cel nou din zona de sud a Bucureștiului. Magistrala 4 a fost gândită pentru e decongestiona Magistrala 2, care este suprasaturată și a ajuns la limita capacității”, a spus pentru Club Feroviar directorul Departamentului Tehnic al Metrorex, Gabriel Sburlan.

Al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia ajunge în Capitală. A fost deja botezat ”Ilfov”. Are instalații de răcire și dezumidificare a aerului și folie anti-grafitti CITEȘTE ȘI Al doilea tren de metrou fabricat în Brazilia ajunge în Capitală. A fost deja botezat ”Ilfov”. Are instalații de răcire și dezumidificare a aerului și folie anti-grafitti

Cât despre Magistrala 6 de metrou, Gabriel Sburlan a spus că în cursul acestui an vor începe lucrările și la tronsonul 2, de la stația Tokyo (Băneasa Shopping City) până la stația Aeroport Otopeni.

Încă două depouri Metrorex vor deveni funcționale în cursul acestui an și se vor adăuga celor patru care sunt operaționale în momentul de față.

”Depoul Străulești, de la capătul Magistralei 4, va deveni operațional de la 1 iunie. Și Depoul Valea Ialomiței de pe Magistrala 5 va deveni operațional până la sfârșitul anului în curs, iar aici se vor putea face reviziile pentru toate trenurile Alstom Metropolis”, a declarat Gabriel Sburlan.

viewscnt
Afla mai multe despre
magistrala 4
metrou
adunații copăceni