Marea Britanie lucrează pentru a atrage producătorii chinezi de automobile să construiască o fabrică în țară

Marea Britanie lucrează pentru a atrage producătorii chinezi de automobile să construiască o fabrică în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2023

Ministrul britanic pentru investiții, Dominic Johnson, a declarat că lucrează pentru a atrage producătorii de mașini chinezi să construiască o fabrică în țară și că investițiile din China sunt cruciale pentru îndeplinirea obiectivelor de mediu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Numirea de către prim-ministrul Rishi Sunak a fostului lider britanic David Cameron în funcția de ministru de Externe, la începutul acestei luni, a provocat îngrijorare în rândul unor parlamentari din Partidul său Conservator cu privire la ce ar însemna aceasta pentru abordarea guvernului față de China, scrie News.ro.

VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Când va fi deschis CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată cel mai nou nod rutier între 2 autostrăzi, de pe Autostrada Bucureștiului. Când va fi deschis

În calitate de prim-ministru, Cameron a anunțat ”o epocă de aur” în relațiile cu China în 2015, ceva ce Sunak a spus că s-a încheiat.

La un summit privind investițiile străine directe care a avut loc luni, la Palatul Hampton Court, ministrul britanic al Investițiilor, Dominic Johnson, a declarat că discuțiile comerciale ar putea avea loc în paralel cu dezacordurile politice.

”Investițiile chineze sunt esențiale dacă vrem să ne atingem obiectivele net zero... Salut o colaborare puternică de afaceri între Regatul Unit și China atunci când vine vorba de investiții în cealaltă țară. Absolut, am ambiția de a încerca să atrag un producător de mașini chinez”, a spus Johnson reporterilor, adăugând că ar prefera ca mașinile chinezești să fie fabricate în Marea Britanie decât importate.

Sunak și-a reiterat poziția conform căreia este posibil să se colaboreze cu China în unele zone, protejând în același timp interesele Marii Britanii în alte domenii de o sensibilitate deosebită.

Marea Britanie reexaminează aplicarea Legii privind securitatea și investițiile naționale (NSI), recent introdusă, care a blocat în mod disproporționat tranzacțiile susținute de China.

Putin a promulgat bugetul Rusiei, cu o creștere de două treimi a cheltuielilor militare în 2024 CITEȘTE ȘI Putin a promulgat bugetul Rusiei, cu o creștere de două treimi a cheltuielilor militare în 2024

Johnson a spus că este îngrijorat de faptul că legea a creat ”o impresie de fricțiune”, dar că a fost folosită doar pentru a interveni într-un număr mic de tranzacții în general, adăugând că este corect să existe o garanție.

Marea Britanie a anunțat mai multe investiții în industria auto în acest an, inclusiv o nouă gigafabrică Tata și o investiție a Nissan.

Întrebat dacă are o actualizare cu privire la discuțiile cu Uniunea Europeană pentru a rezolva tarifele regulilor de origine, care urmează să intre în vigoare pentru producătorii de automobile anul viitor, Johnson a spus ”din păcate nu”.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini
china
marea britanie