Marile companii de căi ferate din Europa vor să extindă cursele de noapte

Marile companii de căi ferate din Europa vor să extindă cursele de noapte
scris 9 dec 2020

Germania, Austria, Franța și Elveția au anunțat o colaborare mai strânsă a companiilor lor naționale de căi ferate, în ideea de a lansa mai multe curse de noapte paneuropene, precum Paris-Viena, începând din luna decembrie 2021, transmite AFP.

Un protocol de acord, semnat cu ocazia reuniunii miniștilor Transportului din Uniunea Europeană, prevede accelerarea proiectelor de extindere a rețelei Nightjet aparținând companiei austriece de căi ferate (OBB), aflată în prima linie a renașterii curselor de noapte în Europa, în cooperare cu compania germană Deutsche Bahn, căile ferate elvețiene (CFF) și SNCF-ul francez, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO & VIDEO Dacia Spring a sosit în România. Primele impresii din interiorul primului automobil electric Dacia

Printre aceste legături, cursa Paris-München-Viena ar urma să fie reintrodusă în luna decembrie 2021, cu trei ani mai devreme decât preconiza anterior OBB. Cu toate acestea, cursa nu se va efectua pe ruta tradițională, via Strasbourg, ci se va adăuga cursei Bruxelles-Viena, care există deja, în orașul german Mannheim, sud de Frankfurt. Începând din luna decembrie 2023 cursa Paris-München-Viena ar urma să fie conectată la o secțiune Mannheim-Berlin, ceea ce va permite curse de noapte pe rutele Paris-Berlin și Bruxelles-Berlin.

Cu toate acestea, compania franceză de căi ferate (SNCF), unul din partenerii comerciali în acest proiect, a precizat că traseul exact al acestor curse nu a fost încă definitivat.

Schema prezentată marți cuprinde de asemenea curse de noapte pe rutele Amsterdam-Koln-Zurich (în luna decembrie 2021) și Zurich-Barcelona (din decembrie 2024), care au fost evocate deja în acordurile încheiate în luna septembrie între OBB și CFF.

viewscnt
Afla mai multe despre
trenuri de noapte
paris
viena