Marinarii băuți în timpul programului au adunat cele mai multe infracțiuni sancționate în campania de 10 zile a Poliției și ANR de verificare a 173 de nave acostate în porturi

Marinarii băuți în timpul programului au adunat cele mai multe infracțiuni sancționate în campania de 10 zile a Poliției și ANR de verificare a 173 de nave acostate în porturi
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2024

Măsurile pază și siguranță a navelor acostate în porturi au fost verificate de polițiști, care în urma acestei acțiuni au constatat 16 infracțiuni și au aplicate amenzi de peste 30.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni din acțiunea desfășurată timp de 10 zile au fost date marinarilor care au consumat alcool în timpul programului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Poliției Române au anunțat duminică, faptul că în perioada 15 – 26 ianuarie, Direcția de Poliție Transporturi, în cooperare cu Autoritatea Navală Română, a acționat pe linia verificării măsurilor de pază și siguranță a navelor acostate sau aflate la operare în porturile fluviale și maritimo-fluviale, precum și pentru prevenirea consumului de alcool de către personalul aflat în serviciu la bordul navelor, relatează News.ro.

“De asemenea, activitățile comune de verificare și control au avut ca scop creșterea siguranței și securității navigației pe fluviul Dunărea, prevenirea poluării apelor, a incendiilor de la bordul navelor și a producerii accidentelor de muncă.

Astfel, pentru combaterea fenomenului infracțional și contravențional, au fost inițiate 175 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost legitimate 629 de persoane, au fost verificate 173 de nave, 175 de persoane cu atribuții de personal navigant și 116 persoane însărcinate cu paza navelor, fiind testate cu aparatul alcooltest 144 de persoane”, au precizat polițiștii.

Totodată, au fost constatate 16 infracțiuni și au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.585 de lei.

Astfel, polițiștii au constatat 11 infracțiuni la Legea nr.191/2003 privind transportul naval (referitoare la personalul navigant depistat sub influența băuturilor alcoolice pe timpul executării atribuțiilor de serviciu sau conducând o navă fără brevet/certificat de capacitate corespunzător, precum și punerea în navigație a unei nave fără echipaj minim de siguranță), 4 infracțiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura și o infracțiune prevăzută în Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal.

De asemenea, au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 10 unelte de pescuit și 161 de kilograme de produse piscicole, în valoare totală de peste 5.000 de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
nave
controale in porturi
marinari
amenzi