Mercedes-Benz a raportat vânzări record în februarie

Mercedes-Benz a raportat vânzări record în februarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mar 2016

Daimler a anunțat că vânzările diviziei sale de lux Mercedes-Benz au urcat în februarie cu 11,2% pe plan global, la 133.752 de vehicule, cel mai semnificativ avans lunar înregistrat vreodată în istoria companiei germane, transmite site-ul inautonews.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Mercedes-Benz și-a continuat în februarie drumul spre succes, cu o contribuție majoră din partea SUV-urilor și a mașinilor compact ", a afirmat Ola Kallenius, șeful Departamentului de vânzări.

Cererea ridicată pentru noile SUV-uri și modelele compact Mercedes-Benz în Europa, China și SUA a majorat vânzările brandului cu 14% în primele 11 luni din 2015, la nivelul record de 1,69 milioane de vehicule. Livrările din perioada ianuarie - noiembrie 2015 sunt mai ridicate decât cele de pe parcursul anului trecut.

Luna trecută, vânzările din China, cea mai mare piață a Mercedes-Benz, au urcat cu 39%, la 36.313 vehicule, în timp ce în primele 11 luni din 2015 avansul a fost de 33%, sau 335.688 modele. Obiectivul companiei era să vândă anul acesta peste 300.000 de vehicule pe cea mai mare piață auto din lume.

Renault-Nissan anunță plecarea șefului Avtovaz, Bo Inge Andersson CITEȘTE ȘI Renault-Nissan anunță plecarea șefului Avtovaz, Bo Inge Andersson

Obiectivul strategic al Mercedes este să redevină lider mondial pe piața automobilelor de lux, o poziție pe care a pierdut-o în fața BMW în 2005, iar în 2011 a căzut pe locul al treilea, după Audi.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz