Mercedes-Benz va plăti 5,5 miliarde de dolari pentru a soluționa un proces privind promovarea vehiculelor diesel în Arizona

Mercedes-Benz va plăti 5,5 miliarde de dolari pentru a soluționa un proces privind promovarea vehiculelor diesel în Arizona
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2022

Producătorul german de automobile Mercedes-Benz și furnizorul de componente pentru mașini Robert Bosch au convenit să plătească un total de aproximativ 6 milioane de dolari pentru a soluționa un proces privind promovarea vehiculelor diesel, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform acordului propus, Mercedes-Benz va plăti 2,8 milioane de dolari în restituiri către consumatori, iar fiecare consumator calificat din Arizona va primi până la 625 de dolari per vehicul, a declarat procurorul general din Arizona, Mark Brnovich.

FOTO Köber a cumpărat teren în zona industrială Deva pentru un nou hub logistic regional. Ce salarii vor avea angajații CITEȘTE ȘI FOTO Köber a cumpărat teren în zona industrială Deva pentru un nou hub logistic regional. Ce salarii vor avea angajații

”Arizona cere adevărul în publicitate, pentru a ajuta consumatorii să ia cele mai informate decizii pentru ei înșiși”, a spus el.

Mercedes-Benz, care a negat acuzațiile și nu a făcut nicio admitere a vinovăției, va plăti, de asemenea, 2,7 milioane de dolari în penalități, iar Robert Bosch, care a spus, de asemenea, că nu și-a recunoscut răspunderea sau abaterea, va plăti penalități de 525.000 de dolari, potrivit statului Arizona.

”Odată cu acordul, compania face încă un pas către soluționarea diferitelor proceduri legate de diesel... și evită costurile suplimentare ale litigiilor și acțiunile îndelungate în instanță”, a spus Mercedes-Benz într-un comunicat.

Bosch a confirmat acordul legat de unitățile de control al motorului pentru anumite vehicule diesel Mercedes, scrie News.ro.

În 2020, Mercedes-Benz a fost de acord să plătească 2,2 miliarde de dolari pentru a rezolva o investigație de înșelăciune a emisiilor de motorină a guvernului SUA și reclamațiile a 250.000 de proprietari de vehicule din SUA. Acordul a inclus o sancțiune civilă de 875 de milioane de dolari aplicată în temeiul Legii privind aerul curat și 546 de milioane de dolari pentru a repara vehiculele poluante și a compensa emisiile în exces.

O investigație a Departamentului de Justiție cu privire la problema emisiilor Mercedes rămâne deschisă și un număr de state din SUA au în desfășurare investigații pentru mediu și protecția consumatorilor, a declarat compania în raportul său anual din martie.

Mercedes-Benz, cunoscută atunci sub numele de Daimler AG, a fost de acord în 2020 să plătească către 250.000 de proprietari până la 3.290 de dolari fiecare, pentru a repara vehiculele poluante.

Vehiculele diesel au fost supuse unei examinări dure în Statele Unite, de când Volkswagen AG  a recunoscut în 2015 că a instalat un software secret pe 580.000 de vehicule din SUA, pentru a modifica rezultele testelor de poluare.

VW a plătit mai mult de 30 de miliarde de dolari pentru a închide investigațiile și pentru a cumpăra vehicule înapoi.

La începutul acestei luni, Bosch a fost de acord să plătească 25 de milioane de dolari pentru a închide ancheta Californiei cu privire la rolul său în scandalurile privind emisiile diesel de la Volkswagen și Fiat Chrysler Automobiles.

În august, divizia americană a Fiat Chrysler, acum parte a grupului Stellantis, a fost condamnată după ce a pledat vinovată de conspirație criminală și a plătit aproape 300 de milioane de dolari pentru a închide o anchetă de mai mulți ani a Departamentului de Justiție al SUA privind frauda legată de emisiile diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes-benz
diesel