Jaguar Land Rover caută să angajeze sute de ingineri pentru a dezvolta mașini electrice

Jaguar Land Rover caută să angajeze sute de ingineri pentru a dezvolta mașini electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 nov 2022

Unii lucrători din domeniul tehnologiei disponibilizați recent și-ar putea găsi noi locuri de muncă la Jaguar Land Rover (JLR), deoarece producătorul britanic cu o istorie de 100 de ani caută să angajeze sute de ingineri pentru a ajuta la dezvoltarea mașinilor electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

JLR, care este deținută de compania indiană Tata Motors, a lansat vineri un portal de locuri de muncă pentru lucrătorii din tehnologie disponibilizați, care să ocupe 800 de roluri, cuprinzând conducerea autonomă, electrificarea, învățarea automată și știința datelor, scrie News.ro.

Volkswagen ar putea lansa o nouă generație e-Golf sau chiar un e-Tiguan CITEȘTE ȘI Volkswagen ar putea lansa o nouă generație e-Golf sau chiar un e-Tiguan

Producătorul de mașini de lux, care vrea să devină o afacere cu mașini ”în primul rând electrică”, din 2025, a spus că crede că lucrătorii care părăsesc marile grupuri tehnologice precum Amazon au cel mai probabil abilitățile necesare pentru a ocupa noi roluri în Marea Britanie, Irlanda, Statele Unite, India, China și Ungaria.

Majoritatea locurilor de muncă de la Jaguar Land Rover vor fi în Marea Britanie și vor fi împărțite între birourile JLR din Manchester și Gaydon din centrul Angliei, a declarat responsabilul șef pentru informații Anthony Battle.

"Avem locuri libere acolo de destul de mult timp. Unele dintre capabilități sunt destul de greu de ocupat, deoarece este o piață foarte competitivă, în special ingineri software și arhitecți. Este întâmplător pentru noi, și cu siguranță pentru alții, că există acum această disponibilitate uriașă de talent într-un moment în care deja plănuisem să mergem mai departe.", a spus Battle într-un interviu video online.

Procesul de angajare vine după mii de disponibilizări care au avut loc în ultimele săptămâni la firme de tehnologie din SUA, inclusiv Twitter, Meta și Amazon, dintre care unele au birouri în Londra și Dublin.

Noile locuri de muncă, în special în inteligența artificială și învățarea automată, vor sprijini eforturile companiei de colectare a datelor prin care aceasta obține informații despre performanța mașinii și comportamentul clienților, a spus Battle.

JLR a anunțat anul trecut o strategie de electrificare conform căreia toate mașinile Jaguar vor fi complet electrice până în 2024 și o opțiune electrică va fi oferită în întregul său portofoliu, inclusiv Land Rover.

viewscnt
Afla mai multe despre
jaguar land rover
masini electrice