Merkel vrea 1 milion de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2030

Merkel vrea 1 milion de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2019

Cancelarul Angela Merkel a declarat că vrea ca în Germania să fie create 1 milion de stații de încărcare pentru mașinile electrice până în 2030, înaintea unei întâlniri pe care urmează să o aibă luni cu reprezentanți ai puternicei industrii auto, transmite dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

În viitor, mobilitatea ar trebui să fie "respectuoasă față de mediu, flexibilă, echitabilă din punct de vedere financiar și confortabilă", a declarat Merkel în intervenția sa video săptămânală, difuzată duminică, scrie Agerpres.

La întâlnirea de luni seară cu reprezentanții industriei auto, Merkel va discuta și despre promovarea modalităților de transport în care nu sunt folosiți combustibili fosili.

Contractul colectiv de muncă în sectorul de Sănătate a fost semnat CITEȘTE ȘI Contractul colectiv de muncă în sectorul de Sănătate a fost semnat

O posibilă măsură o reprezintă subvenții mai mari la achiziționarea de mașini electrice, costurile urmând să fie acoperite de industria auto și de guvern.

Executivul german a anunțat anterior că actualele subvenții pentru cei care cumpără mașini electrice vor fi extinse și vor crește valoric.

Extinderea rețelei de stații de încărcare pentru mașini electrice le va oferi consumatorilor încredere să cumpere astfel de mașini, a declarat Merkel.

viewscnt
Afla mai multe despre
angela merkel
masini electrice
statii de incarcare