Mii de Porsche, Audi și Bentley blocate în porturile americane

Mii de Porsche, Audi și Bentley blocate în porturile americane
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2024

Utilizarea unor componente venind din China poate încălca legile SUA privind munca forțată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mii de vehicule Porsche, Audi și Bentley au fost blocate în porturile americane, deoarece s-a descoperit că acestea conțin piese fabricate în China care ar putea încălca legile SUA împotriva muncii forțate, relatează Financial Times, citând două surse. Potrivit informațiilor acestora, concernul german Volkswagen, care deține mărcile menționate, a amânat livrarea acestor mașini până la sfârșitul lunii martie. Până atunci, intenționează să înlocuiască mai multe componente electronice care erau produse în „China de Vest”, arată Adevărul.

VIDEO Noi imagini de pe șantierul căii ferate dintre Brașov și Sighișoara. Când va fi încheiată modernizarea CITEȘTE ȘI VIDEO Noi imagini de pe șantierul căii ferate dintre Brașov și Sighișoara. Când va fi încheiată modernizarea

Potrivit publicației, Volkswagen nu știa unde sunt fabricate aceste piese, deoarece unul dintre furnizorii indirecți implicați în lanțul de aprovizionare era responsabil pentru ele. După ce furnizorul principal al concernului a raportat problema, Volkswagen însăși a anunțat autoritățile americane.

Volkswagen a refuzat să ofere însă un comentariu pentru Financial Times.

Administrația americană acuză guvernul chinez de încălcări grave ale drepturilor omului și de genocid în regiunea autonomă uigură Xinjiang (XUAR) din nord-vestul Chinei. Beijingul respinge categoric astfel de concluzii.

La 23 decembrie 2021, în Statele Unite a intrat în vigoare o lege care introduce restricții la importul de mărfuri din XUAR, precum și sancțiuni împotriva persoanelor și organizațiilor despre care Washingtonul susține că sunt responsabile pentru presupusa utilizare a „muncii forțate” în acestă regiune a Chinei. Măsurile au început să fie aplicate în iunie 2022.

XUAR este locuită de una dintre cele mai mari minorități naționale din RPC - uigurii, dintre care majoritatea sunt de religie islamică. Potrivit autorităților chineze, în această regiune operează grupări separatiste asociate terorismului islamist internațional.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
audi
bentley
china