Mijloacele de transport STB vor fi igienizate periodic de operatori privați, de la 1 iulie

Mijloacele de transport STB vor fi igienizate periodic de operatori privați, de la 1 iulie
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 iun 2022

Toate vehiculele Societății de Transport București (STB) vor fi igienizate de operatori privați, începând cu data de 1 iulie, a anunțat, luni, compania de transport public.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În vederea îmbunătățirii serviciului de transport și a condițiilor de călătorie oferite bucureștenilor, începând cu data de 1 iulie, toate vehiculele Societății de Transport București STB SA vor fi igienizate de către operatori privați. Aceștia își vor desfășura activitatea în cadrul tuturor unităților de exploatare, respectiv în cele 11 depouri (Victoria, Bucureștii Noi, Dudești, Alexandria, Colentina, Giurgiu, Titan, Militari, Vatra Luminoasa, Berceni, Bujoreni) și opt autobaze (Alexandria, Ferentari, Militari, Nordului, Floreasca, Titan, Obregia, Giurgiului)", se menționează în comunicat.

VIDEO Mesaj nervos al lui Ciolacu pentru liberali pe tema Codului Fiscal: M-am săturat să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea. Nu-s pompier de serviciu CITEȘTE ȘI VIDEO Mesaj nervos al lui Ciolacu pentru liberali pe tema Codului Fiscal: M-am săturat să apară tot felul de tiriplici care vin și își dau cu părerea. Nu-s pompier de serviciu

Potrivit sursei citate, mijloacele de transport ale STB vor beneficia de un program complex de salubrizare, ce presupune efectuarea a trei tipuri de operații de întreținere: igienizare zilnică la retragerea vehiculelor în autobază/depou; spălare/igienizare la 10 zile sau la comanda unității beneficiare; spălare/igienizare la comanda unității, înainte de a intra în hala de întreținere pentru executarea reviziilor tehnice sau ori de câte ori este necesar, scrie Agerpres.

"Prin decizia de externalizare a unor servicii ce nu țin de obiectul principal de activitate, STB SA oferă calitate utilizatorilor serviciului de transport public de călători, păstrarea curățeniei din mijloacele de transport și condițiile în care călătorim depinzând însă de fiecare dintre noi. Păstrarea mijloacelor de transport în comun, a copertinelor din stații în condițiile inițiale, fără a fi vandalizate, e o cerință obligatorie pentru fiecare cetățean al metropolei", a declarat Adrian Criț, directorul general STB.

Compania precizează că operatorii privați vor realiza toate activitățile necesare pentru ca vehiculele care sunt pe traseu cu călători să îndeplinească, la standarde calitative ridicate, condițiile de curățenie și igienă impuse de legislația în vigoare.

De asemenea, aceștia vor fi obligați să verifice și să ia imediat măsuri de ștergere/îndepărtare a desenelor de tip grafitti, fără a deteriora aspectul, calitatea stratului de vopsea și amenajările interioare ale vehiculelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
igienizare