Mike Manley, CEO al Fiat Chrysler, va conduce divizia americană a Stellantis, după fuziunea cu PSA. Scrisoare către angajați

Mike Manley, CEO al Fiat Chrysler, va conduce divizia americană a Stellantis, după fuziunea cu PSA. Scrisoare către angajați
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 dec 2020

Actualul CEO al Fiat Chrysler Automobiles, Mike Manley, va fi șeful operațiunilor din America al noii companii Stellantis, care va include atât Chrysler și Fiat, plus mărcile premium ale acestei companii, dar și cele trei mărci ale PSA Group, care au operațiuni în America de Sud și intenționează să intre și pe piața din SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Fiat Chrysler, John Elkan, membru al familiei Agnelli, unul dintre moștenitorii celebrului Gianni Agnelli, a trimis o scrisoare angajaților Fiat Chrysler, cu mesaje importante legate de viitoarea fuziune cu PSA. „Ne apropiem cu viteză de ziua în care vom începe noul nostru capitol cu crearea Stellantis”, scrie Elkan în scrisoarea care începe simplu: „Dragi colegi”.

„Așa cum știți, a fost agreat ca Carlos Tavares să devină CEO al noii companii iar Mike (n.r. Manley) să joace un rol fundamental în viitorul succes al Stellantis.” Își începe Elkan scrisoarea către angajați, transmisă apoi și presei. După care reamintește momentele importante în care rolul lui Mike Manley a fost esențial pentru funcționarea companiei de la preluarea ei și până la primele discuții despre o potențială fuziune cu PSA.

„Mike a preluat conducerea sub cele mai dificile circumstanțe, odată cu cruda și prematura pierdere a lui Sergio (n.r. Marchionne) în iulie 2018, și ne-a scos din acele zile negre, conducându-ne prin exemplul său”, reamintește președintele FCA dramaticul moment în care șeful de atunci al companiei a fost răpus de o boală necruțătoare.

Brent Valmar, director general Porsche România: Trebuie să discutăm o nouă taxă de mediu. Tema preocupă autoritățile și jucătorii din piață CITEȘTE ȘI Brent Valmar, director general Porsche România: Trebuie să discutăm o nouă taxă de mediu. Tema preocupă autoritățile și jucătorii din piață

După care John Elkan transmite informația esențială a acestei scrisori: „ Sunt încântat să anunț că, odată fuziunea completată – sper cât mai curând în noul an – Mike va fi solicitat să preia rolul de șef pentru America, colaborând cu Carlos și continuând să-și ofere uriașa experiență, energia și ambiția pentru a face Stellantis extraordinara companie care știm că va fi”. După care anunță că Mike Manley se va întâlni cu angajații FCA pentru a-i anunța această decizie.

Michael Manley este britanic are 56 de ani și s-a remarcat în cadrul FCA ca șef al mărcii Jeep, de unde a fost promovat CEO al companiei chiar înainte de decesul lui Sergio Marchionne. Manley a lucrat pentru DaimlerChrysler și a rămas la Chrysler și în perioada în care brandul american a fost în faliment, după separarea de Mercedes. Este considerat principalul artizan al revirimentului Jeep, pe care l-a preluat în epoca Fiat. A crescut vânzările acestei mărci cu 400% în aproape un deceniu petrecut la conducere, iar pe piața din SUA a reușit să atingă pragul de 1 milion de vehicule vândute pentru prima dată în istoria mărcii.

După ce va deveni șeful Stellantis pentru America, el va avea biroul în Detroit și va coordona atât activitatea din America de Nord, cât și pe cea din America de Sud și Centrală.

Numele lui Mike Manley a fost vehiculat atât ca viitor COO al Stellantis, dar mai recent ca un posibil înlocuitor al lui Louis Camilleri, la cârma Ferrari.

viewscnt
Afla mai multe despre
fca
psa
fuziune psa fca
mike manley
carlos tavares