Mike Manley, unul din artizanii fuziunii dintre PSA Group și Fiat Chrysler, pleacă din Stellantis

Mike Manley, unul din artizanii fuziunii dintre PSA Group și Fiat Chrysler, pleacă din Stellantis
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 22 sep 2021

Șeful operațiunilor din America de Nord ale Stellantis, Mike Manley, cel care a condus Fiat Chrysler din poziția de CEO, după moartea lui Sergio Marchionne, a anunțat că părăsește compania, pentru a prelua conducerea celei mai mari rețele de dealeri din America.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis pierde unul dintre cei mai importanți oameni ai săi, unul din artizanii fuziunii dintre PSA și FCA, cel care a preluat Fiat Chrysler după decesul lui Sergio Marchionne și a negociat și construit împreună cu Carlos Tavares și John Elkan noua entitate numită Stellantis. Mike Manley a anunțat, surprinzător, că va prelua de la 1 noiembrie funcția de CEO al AutoNation, cel mai mare distribuitor de automobile din SUA. Atribuțiile lui Mike Manley vor fi preluate, pentru moment, de șefii operaționali pentru America de Nord, Mark Stewart, și America de Sud, Antonio Filosa, care sunt membri în Comitetul Executiv al companiei și care vor raporta direct lui Carlos Tavares.

După fuziunea PSA – FCA, zvonurile l-au dat la acel moment pe Mike Manley ca viitor COO al întregii companii, mâna dreaptă a lui Carlos Tavares. Anunțul oficial privind structura de conducere a infirmat însă acest zvon, Manley fiind desemnat să conducă operațiunile din cele două Americi ale Stellantis. Mike Manley a declarat atunci că dorește să revină și să muncească în SUA, după anii petrecuți în Europa. Printre reușitele sale se numără revitalizarea mărcii Jeep, pe care a condus-o înainte să fie avansat de Sergio Marchionne ca numărul 2 în FCA.

„Am avut șansa să-l cunosc pe Mike mai întâi ca un concurent, apoi ca un partener și coleg în crearea Stellantis, dar și mai important, totdeauna ca un prieten. În primele zile ale discuțiilor noastre, am împărtășit aceeași viziune, o determinare și un angajament cu adevărat comun și pe aceste baze solide, construite în decursul ultimilor ani, Stellantis a livrat primele sale rezultate impresionante. Astfel, chiar dacă sunt personal dezamăgit că nu-l voi mai avea pe Mike coleg, sunt în egală măsură încântat de noul său rol de PDG și sunt fericit că va deveni membru în Consiliul de Adminsitrație al Fundației Stellantis”, a declarat Carlos Tavares.

ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ După oprirea producției EcoSport în India și SUA, Ford se pregătește să o facă și în România

„După 20 de ani incredibili, stimanți și plăcuți, și cu Stellantis pornind puternic sub direcția lui Carlos, a sosit momentu pentru mine să deschid un nou capitol. Să muncești alături de Carlos pentru a crea această companie extraordinară, cu susținerea constantă a acționarilor noștri, a fost un imens privilegiu atât pe plan profesional cât și personal. Sunt foarte mândru de echipa noastră care a desfășurat o muncă extraordinară și le doresc, la fel și lui Carlos, tot succesul posibil în continuarea aventurii lor extraordinare. În sfârșit, sunt onorat că am fost invitat să fac parte din Consiliul de Administrație al Fundației Stellantis”, a spus Mike Manley, la plecare.

„Vreau să-i mulțumesc lui Mike pentru tot cea realizat alături de noi timp de 20 de ani. Trecerea lui în fruntea Jeep a fost decisivă pentru această marcă emblematică și apoi, ca director al FCA, a condus compania obținând rezultate record în cele mai dificile momente ale istoriei sale. Muncind și susținând colaborarea cu Carlos, a jucat un rol determinant în crearea și lansarea reușită a Stellantis. Îi dorim tot ce e mai bun în noua sa funcție” a declarat și John Elkan, președintele Stellantis și membri al celui mai mare acționar, familia Agnelli.

viewscnt
Afla mai multe despre
mike manley
stellantis
carlos tavares
jeep