Ministerul Transporturilor: Din 1 ianuarie, serviciile de mentenanță pentru ramele electrice de metrou sunt asigurate un an

Ministerul Transporturilor: Din 1 ianuarie, serviciile de mentenanță pentru ramele electrice de metrou sunt asigurate un an
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2019

Metrorex a încheiat cu firma Alstom Transport contractul pentru prestarea de "Servicii de mentenanță pentru ramele electrice de metrou și vehicule feroviare specifice infrastructurii de metrou pentru perioada de 1 an", astfel că sunt asigurate serviciile specializate pentru material rulant metrou și pentru furnizarea unui serviciu de transport călători începând cu data de 1 ianuarie 2020, informează marți Ministerul Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News

Metrorex a semnat acest contract în urma asigurării sumelor necesare prin rectificarea bugetară aprobată de către Guvernul României în data de 24 decembrie 2019, precizează Ministerul Transporturilor, citat de Agerpres.

Prețul total estimat al contractului, pe baza costurilor unitare și a kilometrilor estimați pentru perioada anului 2020 este de 191,758 milioane de lei, menționează sursa.

Pe 18 decembrie, directorul general Alstom Transport România, Gabriel Stanciu, declara că riscul ca metroul să nu mai circule după Revelion este unul major, deoarece contractul de mentenanță expiră la 31 decembrie. El sublinia că se poartă discuții cu conducerea Metrorex pentru a găsi soluțiile aplicabile, singurul lucru blocant, din punctul său de vedere, fiind plata restanțelor care datează de un an și se ridică la 150 de milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrorex
mentenanta
ministerul transporturilor
metrou