Ministerul Transporturilor: România se clasează pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește siguranța rutieră

Ministerul Transporturilor: România se clasează pe ultimele locuri în UE în ceea ce privește siguranța rutieră
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iun 2017

România se clasează pe ultimele locuri în Uniunea Europeană în ceea ce privește siguranța rutieră, a declarat marți, în cadrul evenimentului PIN Talk "Siguranța rutieră în România:Provocări și Oportunități", secretarul de stat în cadrul Ministerul Transporturilor Mihai Tămâian. Ultimele date oficiale arată că în fiecare an mor pe șoselele din România, ca urmare a accidentelelor rutiere, aproximativ 1.900 de persoane, ceea ce înseamnă o medie zilnică de cinci decese.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Statisticile europene privind accidentele rutiere si consecințele acestora arată că, din păcate, România se clasează pe ultimele locuri în ceea ce privește siguranța rutieră. Pierderile de vieți omenești ca urmare a accidentelelor rutiere sunt de aproximativ 1.900 pe an, o medie zilnică de circa cinci decese", a afirmat Tămâian.

Numărul de victime înregistrate în 2016, raportat la populația României, a fost de 95 de morți la 1 milion de locuitori. În plus, peste 8.000 de persoane sunt rănite grav în accidentele rutiere într-un an, ceea ce înseamnă o medie zilnică de circa 22 de persoane rănite, scrie News.ro.

Producătorul de airbaguri Takata, cu fabrici în România, a solicitat intrarea în faliment, în SUA și Japonia CITEȘTE ȘI Producătorul de airbaguri Takata, cu fabrici în România, a solicitat intrarea în faliment, în SUA și Japonia

"O dată cu aderarea la Uniunea Europeană, România și-a însușit obiectivele acestea în domeniul siguranței rutiere și anume reducerea cu 50% a numărului de victime ale accidentelor rutiere până în anul 2010 față de valorile înregistrate în 2001, și ulterior până în anul 2020 față de valorile înregistrate în 2010", a menționat Tămâian.

În cadrul aceluiași eveniment, comisarul european pentru Transporturi, Violeta Bulc, a transmis printr-un mesaj video că " în România, creșterea puternică a numărului de vehicule și infrastructura nedezvoltată a dus la o creștere alarmantă a numărului de accidente rutiere".

În opinia comisarului european, statisticile privind siguranța rutieră arată că România are una dintre cele mai puțin sigure infrastructuri în ceea ce privește siguranța rutieră.

Statisticile arată că cele mai multe accidente rutiere au loc în România din cauza vitezei excesive și a conducerii sub influența băuturilor alcoolice.

La nivelul Uniunii Europene, accidentele rutiere provoacă în continuare un număr mare de victime.

"Anul trecut am pierdut 25.500 de persoane pe drumurile europene și 135.000 de persoane au suferit răni grave. (...) Acestra sunt statistici șocante", a mai spus comisarul european.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul transporturilor
rutier
accidente