Ministrul Mediului: Programul Rabla va demara în martie; pentru Rabla Plus, numărul voucherelor ar putea crește cu 20%

Ministrul Mediului: Programul Rabla va demara în martie; pentru Rabla Plus, numărul voucherelor ar putea crește cu 20%
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2020

Programul "Rabla Clasic" va demara în luna martie, iar numărul de vouchere va fi de minimum 60.000, a declarat, luni, la Digi 24, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Programul 'Rabla' este cel mai vechi program pe care îl derulează Administrația Fondului pentru Mediu. Acesta este și cel mai longeviv. Important e că în ultimul an a funcționat și ne propunem ca pentru 2020 să creștem numărul de vouchere pe care le acordăm. Am avut discuții inclusiv cu premierul României și cu cei din industria auto și pentru 2020 ne propunem un număr de minim 60.000 de vouchere pentru 'Rabla Clasic'. Programul va demara în luna martie și a rămas să stabilim cu colegii din minister și cu cei din Administrația Fondului pentru Mediu, săptămâna viitoare, care va bugetul și care vor fi exact etapele în care va fi demarat. Vreau ca atunci când informăm cetățenii, care sunt beneficiarii acestui program, să ne ținem de termene, pentru că au fost programe derulate de Ministerul Mediului care efectiv au avut termene decalate și de aici pleacă neîncrederea populației în actul guvernamental. Sincer, eu nu-mi doresc acest lucru", a spus Alexe.

Potrivit ministrului, de la înființarea Programului "Rabla", cel puțin 600.000 de autovehicule au fost scoase din uz și circa 550.000 de autovehicule noi au fost achiziționate, scrie Agerpres.

BMW reacționează inteligent la scandalul dintre un vatman și un șofer de BMW CITEȘTE ȘI BMW reacționează inteligent la scandalul dintre un vatman și un șofer de BMW

În ceea ce privește Programul "Rabla Plus", oficialul a menționat că valoarea voucherului va fi de 10.000 de euro, iar numărul de tichete ar putea crește cu până la 20% față de ediția anterioară.

"Pentru Rabla Plus, în 2020 ne propunem să păstrăm cel puțin același buget și vrem o creștere cu 10-20% a numărului de vouchere pe care să-l acordăm, astăzi voucherul fiind de 10.000 de euro. Discutăm la nivel de Comisie Europeană de green deal, cum avem ținte pentru 2030 pe mediu sau de 2050 când ar trebui să avem neutralitate climatică. Noi ne propunem ca, de la an la an, să creștem bugetul și pentru voucherele privind mașinile electrice și mai ales să dezvoltăm numărul de stații de încărcare. Acesta este viitorul. România trebuie să facă eforturi pentru a ajunge statele europene. Nu știu dacă suntem neapărat la coadă. Ministerul Mediului din România este ministerul care alocă cred că una dintre cele mai mari, dacă nu cea mai mare, finanțare privind voucherul pentru mașini electrice, de 10.000 de euro", a subliniat Costel Alexe.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul mediului
rabla