Ministrul Mediului: Statul român se va îndrepta împotriva producătorului sau reprezentantului Volkswagen pentru recuperarea prejudiciului

Ministrul Mediului: Statul român se va îndrepta împotriva producătorului sau reprezentantului Volkswagen pentru recuperarea prejudiciului
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 oct 2015

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a declarat că statul român se va îndrepta împotriva producătorului sau reprezentantului de drept al Volkswagen în România pentru recuperarea prejudiciului din taxa de mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În momentul în care o sa aflăm suma, în data de 7 octombrie când o să primim planul de măsuri, în momentul acela o să calculăm diferența din taxa de timbru, respectiv de la ce s-a plătit la ce trebuia să se plătească. Suma respectivă va fi comunicată și o să întocmim documentele ca să ne îndreptăm asupra producătorului sau reprezentantului de drept al firmei Volkswagen în România. Persoana care a cumpărat o astfel de mașină a fost de bună credință, a plătit o marcă și a dorit să achiziționeze o mașină Euro 5 de aceea nu consider că este normal ca persoana respectivă să fie plătitoare a unei noi taxe de mediu", a spus ministrul Mediului.

Volkswagen a anunțat că va prezenta, în octombrie, soluțiile și măsurile tehnice care vor fi adoptate pentru corectarea caracteristicilor privind emisiile vehiculelor diesel în condițiile în care pentru circa cinci milioane de vehicule din marca Volkswagen Passenger Cars este necesară o procedură de service.

Clienții afectați urmează să fie informați despre corectarea caracteristicilor privind emisiile. Vehiculele dotate cu motoare Euro 6 disponibile în prezent pe piață nu intră în categoria celor care urmează să fie verificate.

Grupul auto este implicat într-un scandal de amploare, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
ministrul mediului
gratiela gavrilescu