Ministrul Transporturilor anunță când va fi deschis primul lot al A1 Sibiu-Boița

Ministrul Transporturilor anunță când va fi deschis primul lot al A1 Sibiu-Boița
scris 29 iul 2022

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a precizat că, până la sfârșitul anului va fi deschis primul lot al Autostrăzii Sibiu-Boița, lot cu o lungime de 13 km, constructorul ajungând la un stadiu de execuție care depășește 75 de procente.

„La sfârșitul acestui an, primul lot să fie dat în circulație, ceea ce ar însemna începutul acestui proiect pe care, ca țară, îl avem de 30 de ani indiferent de cine a fost la guvernare, adică trecerea Carpaților cu o autostradă. Pe datele pe care le am acum lotul Sibiu-Boița se va da în circulație”, a declarat Sorin Grindeanu, cu ocazia verificării stadiului lucrărilor la Pasajul Drajna, în județul Călărași.

TAROM caută partener pentru a introduce vânzări de produse la bordul aeronavelor CITEȘTE ȘI TAROM caută partener pentru a introduce vânzări de produse la bordul aeronavelor

Pe 12 mai, Sorin Grindeanu preciza că autostrada Sibiu-Pitești are o lungime de 122 km și e împărțită în cinci secțiuni, scrie News.ro

„Autostrada Sibiu - Pitești, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în 5 Secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate: Secțiunea 1: Sibiu – Boița (14,15 km), se află în execuție și are ca termen contractual de finalizare anul 2023. Secțiunea 2: Boița – Cornetu (31,33 km), se află în faza de proiectare. Termenul contractual pentru finalizarea acestei secțiuni (parte a Tronsonului care traversează munții) este 2027. Secțiunea 4: Tigveni - Curtea de Argeș (9,86 km) se află în etapa de proiectare și trebuie finalizată în anul 2027, potrivit contractului. Secțiunea 5: Curtea de Argeș – Pitești (30,35 km) este în faza de execuție și trebuie finalizată în anul 2025. Autostrada Sibiu-Pitești, parte a Coridorului 4 Paneuropean (Rin-Dunăre) va conecta Centrul și Vestul României cu rețeaua europeană de autostrăzi”, a explicat la acea vreme ministrul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul transporturilor
sibiu-boița