Ford Motor a obținut rezultate financiare peste așteptări în trimestrul doi și a confirmat perspectivele de profit anual

Ford Motor a obținut rezultate financiare peste așteptări în trimestrul doi și a confirmat perspectivele de profit anual
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2022

Ford Motor a obținut un profit net peste așteptări în trimestrul al doilea și și-a reafirmat perspectivele de profit anual, dar a declarat că ”încearcă în mod activ” să afle cum să compenseze creșterea costurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele și comentariile producătorului de automobile din Michigan le reflectă parțial pe cele ale rivalului General Motors, care și-a publicat la rândul său rezultatele financiare în această săptămână, scrie News.ro.

Nicușor Dan anunță 100.000 de locuri de parcare în centrul Bucureștiului în următorii doi ani CITEȘTE ȘI Nicușor Dan anunță 100.000 de locuri de parcare în centrul Bucureștiului în următorii doi ani

La fel ca Ford, GM și-a reafirmat perspectivele de profit pentru întregul an, privind o creștere așteptată a cererii, și a spus că își reduce cheltuielile și angajările. Dar o scădere de 40% a venitului său net trimestrial a făcut ca acțiunile GM să scadă marți.

Ford a spus că își va readuce dividendul la nivelul de 15 cenți pe acțiune anterior pandemiei.

Rezultatele Ford au fost determinate de vehiculele cu marjă mai mare, parțial reduse de costurile și cheltuielile mai mari ale mărfurilor, a arătat compania.

Ford a spus că se așteaptă la o creștere a costurilor mărfurilor cu 4 miliarde de dolari în 2022.

”Reducerea costurilor va avea loc în afacerea noastră ICE. Planificăm o complexitate mult mai mică în afacerea noastră Blue (vehicule cu ardere internă)”, a spus directorul general Jim Farley, folosind un acronim pentru motoarele cu ardere internă.

Dar el le-a spus reporterilor că cgrupul va discuta detaliile măsurilor de reducere a costurilor ”în propriul nostru program”. El nu s-a referit direct la informațiile conform cărora Ford ar putea reduce până la 8.000 de locuri de muncă, în principal la unitatea sa de vehicule cu motoare cu ardere internă Ford Blue.

Producătorul auto a spus că aproape toate modelele sale din 2022, inclusiv noul F-150 Lightning, sunt epuizate, iar vînzările dealerilor rămân puternice.

Livrările cu ridicata către dealeri în trimestru doi au crescut cu 35% față de anul precedent.

”Nu am observat o încetinire a industriei”, a declarat directorul financiar John Lawler.

Ford și-a reafirmat previziunile anterioare referitoare la rezultatele pe întregul an, inclusiv câștigurile ajustate înainte de dobânzi și impozite (EBIT) de 11,5 miliarde dolari până la 12,5 miliarde dolari, în creștere cu 15% până la 25% față de anul trecut, și fluxul de numerar liber ajustat de 5,5 miliarde dolari până la 6,5 ​​miliarde dolari.

Ford și-a reiterat, de asemenea, prognoza privind marja operațională EBIT ajustată de 10%, inclusiv o marjă EBIT de 8% pentru vehiculele sale electrice.

Pentru a concura cu Tesla și alte companii de vehicule pur electrice, Farley a spus că Ford trebuie să reducă 2.000 de dolari per vehicul din costurile de distribuție. Acest lucru va implica reducerea costurilor de publicitate, construirea mai multor vehicule la comandă, mai degrabă decât stocarea loturilor la dealeri

Scopul companiei este de a reduce costurile cu 3 miliarde de dolari pe parcursul mai multor ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford motor
masini