Ministrul Transporturilor: Autostrada Unirii poate fi finalizată în 2026-2027

Ministrul Transporturilor: Autostrada Unirii poate fi finalizată în 2026-2027
scris 7 mar 2020

Autostrada Unirii A8, Târgu Mureș-Iași-Ungheni, ar putea finalizată în 2026-2027, a declarat ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode, cu ocazia unei vizite în Moldova.

"Anulăm o mizerie de parteneriat public-privat gândită de Vâlcov și alți meseriași care nu se gândeau nicio clipă că vor putea realiza acest obiectiv și se gândeau la alte lucruri. Nu-mi pot imagina ca în calitate de beneficiar poți modifica legea din pix și să scrii că nu mai este nevoie de studiu de fezabilitate, ci doar o documentație realizată în birou de fostul șef al Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, un studiu de oportunitate și să dai în mâna antreprenorului inclusiv comanda", a spus Bode.

Ministrul a mai spus că, până la sfârșitul anului, se vor finaliza revizuirea și actualizarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Târgu-Mureș - Târgu-Neamț, iar finalizarea construcției este estimată pentru 2026-202.

"La fel pentru tronsonul Târgu-Neamț - Ungheni, în funcție de dimensiunile și de complexitatea lucrărilor", a precizat Bode.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada unirii
autostrada a8
autostrazi parteneriat public-privat
lucrari infrastructura rutiera