E.ON Energie România a montat încă o stație încărcare rapidă a mașinilor electrice

E.ON Energie România a montat încă o stație încărcare rapidă a mașinilor electrice
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2020

E.ON Energie România a pus în funcțiune, în această săptămână, o nouă stație de încărcare rapidă a autovehiculelor electrice, în perimetrul stației de servicii MOL din Râmnicu Vâlcea, fiind astfel continuate lucrările pentru implementarea infrastructurii de transport electric pe ruta Constanța – București - Timișoara. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până acum, E.ON Energie România a montat 15 stații, dintre care 7 pe traseul Iași-Gheorgheni-Târgu Mureș, celelalte 8 fiind în localitățile: Piatra Neamț și Roman (jud. Neamț), Bacău, Suceava, Adjud (jud. Vrancea) și București.

Stația de încărcare de la Râmnicu Vâlcea are o putere maximă de 93 kW. Astfel, timpul mediu de încărcare a unei mașini electrice va fi de aproximativ 40 de minute pentru 80% din baterie. În locație este instalată câte o stație de tip fast charge 1x50 kW (curent continuu conectori CCS sau CHAdeMO) + 1x43 kW (curent alternativ conector Type 2), ce beneficiază de 2 locuri de parcare.

ANALIZĂ PROFIT TV Investitorii rămân reticenți la măsurile de stimulare ale băncilor centrale, FMI, BM, Chinei sau SUA CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Investitorii rămân reticenți la măsurile de stimulare ale băncilor centrale, FMI, BM, Chinei sau SUA

Inițiativa face parte din proiectul NEXT-E, cofinanțat din fonduri europene prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF) prin care E.ON Energie România și-a propus să instaleze 19 unități de încărcare rapidă a autovehiculelor, alte 21 urmând să fie instalate de către MOL, unul dintre partenerii din acest proiect.

Până în prezent, prin intermediul stațiilor NEXT-E instalate de E.ON Energie Romania, posesorii de autovehicule electrice sau hibrid au utilizat aproximativ 22 mii de kWh de energie electrică și au parcurs peste 120 de mii de km. Cele mai multe încărcări s-au făcut la stațiile din Suceava, Iași și Roman.

Rețeaua pan-europeană NEXT-E va include 6 țări diferite, iar 40 de stații de încărcare electrică din totalul de 252 din proiectul NEXT-E vor fi instalate în România și amplasate pe rutele: Suceava-Bacău-Călărași, Constanța-București-Timișoara și Iași-Târgu Mureș – Alba Iulia. 

În luna iulie 2017, proiectul NEXT-E a fost selectat de Comisia Europeană pentru cofinanțare prin intermediul programului Connecting Europe Facility (CEF). Consorțiul NEXT-E va primi 18,84 milioane euro în vederea implementării proiectului, aceasta fiind cea mai mare finanțare CEF acordată unui proiect privind vehiculele electrice. În cadrul acestuia, vor fi instalate până în anul 2020, un număr de 222 de stații de încărcare rapidă multi-standard (50 kW) și 30 de stații de încărcare ultra-rapidă (150-350 kW) de-a lungul principalelor coridoare europene de transport și a rețelei trans-europene de transport (TEN-T). Ca o premieră absolută, călătoria pe distanțe lungi, bazată 100% pe electricitate, va fi posibilă în șase state membre, cu legături către țările vecine.

Consorțiul este format din companiile din cadrul Grupului E.ON (Zapadoslovenská energetika in Slovakia, E.ON Czech Republic, E.ON Hungary, E.ON România), Grupului MOL (filialele din cele șase țări participante), Hrvatska elektroprivreda din Croația, PETROL (în Slovenia și Croația), precum și Nissan și BMW.

Rețeaua dezvoltată de acest consorțiu are ca scop crearea unei infrastructuri în Republica Cehă, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Croația și România. Foarte important, această rețea va fi conectată cu rețeaua de stații de încărcare electrice din Europa de Vest, datorită coordonării cu alte proiecte finanțate prin intermediul CEF.

viewscnt
Afla mai multe despre
e.on energie
masini electrice