Mitsubishi, premieră - a început să fabrice pentru prima dată Outlander PHEV în afara Japoniei

Mitsubishi, premieră - a început să fabrice pentru prima dată Outlander PHEV în afara Japoniei
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 dec 2020

Mitsubishi Motors a demarat producția celui mai vândut model al său, Outlander PHEV, la uzina din Thailanda, marcând astfel o premieră pentru acest model, care până acum a fost produs doar în Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mitsubishi Outlander PHEV a început să fie fabricat în Thailanda, la uzina mărcii din Laemchabang, fiind pentru prima dată când este asamblat în afara Japoniei. Mașina va fi destinată vânzărilor din regiune, iar livrările vor demara în luna ianuarie.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Potrivit Mitsubishi, decizia de a produce SUV-ul plug-in hibrid în Thailanda s-a bazat pe potențialul mare de creștere al pieței din regiune, ca urmare a promovării de care se bucură automobilele electrificate, dar și datorită capacității mari de producție a uzinei, care a rămas fără alte modele ce se produceau anterior. 

 „Mitsubishi Motors livrează PHEV regiunii ASEAN bazându-se pe reputația globală în creștere a problematicii de mediu”, a declarat Takao Kato, CEO Mitsubishi. „Sunt extrem de fericit să putem livra Outlander PHEV produs local clienților noștri din Thailanda ca o nouă parte a businessului nostru cu vehicule electrice”.

Volkswagen anunță scoaterea din fabricație a primului său automobil electric CITEȘTE ȘI Volkswagen anunță scoaterea din fabricație a primului său automobil electric

Outlander PHEV furnizează o tehnologie de propulsie avansată, cu propulsie 4x4 bazată pe motoare electrice ce sunt acționate de bateria care poate fi încărcată la baterie sau prin intermediul inverterului de la bord. Faptul că mașina beneficiază și de motorul pe benzină îi conferă o autonomie suficient de lungă pentru a fi parcurse distanțe foarte lungi. Mașina dispune și de prize de curent ce pot fi folosite pentru diferite activități, puterea oferită fiind de 1,5 kW.  

Regiunea ASEAN reprezintă principalul vector de dezvoltare pentru Mitsubishi, potrivit împărțirii stabilite în cadrul Alianței cu Renault și Nissan. Acesta este motivul pentru care marca japoneză a anunțat că se retrage din Europa, anulând toate lansările de produse. Ulterior, a revenit asupra deciziei, modelele foarte cerute de piață, precum ASX sau Outlander urmând să fie lansate cu noi generații. SUV-ul Outelander PHEV s-a vândut în 260.000 de exemplare, de la lansarea din 2013. Mitusbishi pregătește, pentru 2021, lansarea unei noi generații Outlander PHEV, evenimentul având o întârziere de câteva luni față de programarea inițială.

viewscnt
Afla mai multe despre
mitsubishi
outlander
noul outlander
lansare outlander