Modelul electric Smart va fi echipat cu motoare fabricate de Renault

Modelul electric Smart va fi echipat cu motoare fabricate de Renault
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2015

Renault va furniza motoare pentru versiunea electrică a mașinilor Smart produse de grupul german Daimler AG, pe fondul extinderii alianței, au anunțat cei doi producători auto la Salonul auto de la Frankfurt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Motoarele, fabricate la uzina Cleon deținută de Renault, vor echipa versiunea cu două locuri Smart mini cu două uși, fabricate la facilitatea de producție a Daimler de la Hambach, în estul Franței, precum și modelul mai mare, cu patru locuri, asamblat de producătorul auto francez în Slovenia, alături de modelul Renault Twingo.

Modelul electric Smart va fi disponibil la vânzare din 2016.

În 2010, Daimler și alianța Renault-Nissan și-au unit forțele pentru a dezvolta o nouă generație de modele Smart (Daimler) și Twingo (Renault). "Acest parteneriat a accelerat lansarea de vehicule și a reprezentat un avantaj strategic pentru Renault-Nissan. Rămânem încrezători în privința relației noastre în viitor", a apreciat șeful alianței, Carlos Ghosn.

Anul trecut, Daimler AG și alianța Renault-Nissan au anunțat că vor investi un miliard de euro (1,36 miliarde de dolari) pentru a dezvolta modele mini și pentru a construi o fabrică în Mexic, o decizie care va extinde colaborarea între brandurile de lux Mercedes-Benz și Infiniti. Acest parteneriat s-a concretizat și în preluarea unor participații încrucișate modeste. Daimler deține 3,10% din acțiunile Renault și o participație similară la Nissan, în timp ce Renault posedă 3,10% din capitalul Daimler.

Pe plan global, producătorii auto caută modalități de a reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor. Una dintre modalități ar putea fi folosirea platformelor comune pentru a sprijini fabricarea vehiculelor de diferite dimensiuni.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
smart
renault