Porsche a prezentat prototipul electric Mission E: 600 CP și o autonomie de 500 km

Porsche a prezentat prototipul electric Mission E: 600 CP și o autonomie de 500 km Galerie foto

Foto: Porsche.com

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 sep 2015

Porsche a prezentat luni, la Salonul Auto de la Frankfurt, prototipul Mission E, un autoturism electric din clasa sport care dezvoltă 600 de cai putere și care ar putea sta la baza primei mașini electrice de serie produse de constructorul german.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conceptul Mission E accelerează de la 0 la 100 km/oră în 3,5 secunde, iar bateria de 800 de volți, prima de acest fel în industria mașinilor electrice, permite o autonomie de peste 500 de kilometri. Bateria, cu o putere dublă față de sistemele electrice folosite în prezent pentru majoritatea autovehiculelor electrice, poate fi încărcată pentru o autonomie de 400 de kilometri în aproximativ 15 minute, potrivit MarketWatch.

"Când am conceput autoturismul, am știut că va trebui să realizăm un Porsche adevărat. Trebuia să îți dea aceleași senzații ca 911", a spus Matthias Müller, directorul general al producătorului deținut de Volkswagen.     

Dacă va fi produs în serie, Mission E ar putea fi lansat în 2019 și va concura cu modele similare ale companiei americane Tesla Motors, dar și cu mașini electrice produse de celelalte divizii ale companiei-mamă, care pregătește lansarea a cel puțin 20 de mașini pe baterii și hibride în următorii patru ani.

"Angajamentul privind mobilitatea electrică nu poate fi mai clar de atât", a declarat la Frankfurt Martin Winterkorn, șeful Volkswagen. Winterkorn a îndemnat autoritățile germane să acorde stimulente fiscale pentru a încuraja achizițiile de mașini electrice.

Porsche va lua o decizie privind o eventuală producție în serie a conceptului până la finalul anului.

VEZI AICI MAI MULTE IMAGINI

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
mission e
concept
prototip
electric
baterii
frankfurt