Modelul Mercedes-Benz GLK, rechemat în service, în România, într-o campanie europeană care include 41.000 de mașini

Modelul Mercedes-Benz GLK, rechemat în service, în România, într-o campanie europeană care include 41.000 de mașini
scris 26 iul 2019

Mercedes-Benz România a transmis o notificare privind inițierea unei noi campanii de rechemare pentru rescrierea softului motorului pentru modelul GLK. Este vorba despre unul din ordinele de rechemare cauzate de acuzațiile de manipulare a testelor de emisii, emise de autoritățile din Germania.

Mercedes-Benz va transmite scrisori de rechemare pentru 868 de autovehicule vândute în România, al căror software va fi rescris. Potrivit descrierii făcute de distribuitorul Mercedes-Benz Romania, reprezentant al Daimler AG, este vorba despre o campanie inițiată la solicitarea KBA, autoritatea germană pentru transport. În notificare este menționat faptul că este vorba despre mașini cu motorizare diesel Euro 5. Pe site-ul Daimler există mai multe precizări referitoare la această campanie, care vizează 41.000 de automobile GLK, produse până în 2015, respectiv mdoelul 220 CDI 4MATIC, Euro 5. 22.500 din aceste automobile se află în Germania, restul în țările din UE.

Rechemare Euro 6b

Pe același site al Daimler există detalii și despre cealaltă campanie, mult mai amplă, a mașinilor Mercedes echipate cu motoare Euro 6b. Această vizează un număr mult mai mare, 670.000 de automobile Mercedes-Benz. Este vorba despre Vito 1.6-liter diesel (OM 622), C-Class 1.6-liter diesel (OM 626), ML/GLE/GL/GLS 3.0-liter diesel (OM 642), V-Class 2.2-liter diesel (OM 651) and GLC 2.2-liter diesel (OM 651), toate cu motoare Euro 6b.

Mercedes și Bosch au primit aprobare pentru parcarea mașinilor fără șofer CITEȘTE ȘI Mercedes și Bosch au primit aprobare pentru parcarea mașinilor fără șofer

Pe site-ul Damiler, se mai arată că “potrivit interpretării dată de KBA legii, anumite calibrări specifice ale funcționalităților motorului vehiculelor trebuie modificate. Daimler a depus o obiecție împotrivaordinului administrativ al KBA și va clarifica chestiunile legale în tribunal, dacă va fi necesar”.

Aici găsiți lista tuturor modelelor din campania de rechemare la nivel european pentru motoare Euro 6b. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes benz
rechemare glk
rechemare euro 6
mercedes diesel recall