New York City dă în judecată doi producători de auto pentru că au vândut mașini prea ușor de furat

New York City dă în judecată doi producători de auto pentru că au vândut mașini prea ușor de furat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 iun 2023

Producătorii sud coreeni Hyundai și Kia au fost chemați în judecată de New York City, fiind acuzate că au vândut mașini care sunt prea ușor de furat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Baltimore, Cleveland, Milwaukee, San Diego și Seattle, New York City dă și el în judecată producătorii sud coreeni Hyundai și Kia, pe care-i acuză de neglijență, după ce au vândut mașini ușor de furat.

Cei doi producători auto sunt acuzați că nu au instalat imobilizatoare pe autoturismele vândute în perioada 2011 - 2022, ceea ce le-au făcut victime facile pentru hoții de mașini.

Volvo își revine din criza de semiconductori și înregistrează o creștere de peste 30% CITEȘTE ȘI Volvo își revine din criza de semiconductori și înregistrează o creștere de peste 30%

Acuzarea susține că acest lucru a „deschis porțile furtului de vehicule, a criminalității, a conducerii nesăbuite și a vătămării publice” arătând că în ultimul un s-a dublat numărul de mașini Hyundai și Kia furate.

977 de furturi au fost înregistrate în primele patru luni ale acestui an, după ce, în aceeași perioadă a anului trecut erau identificate 148 de astfel de incidente.

La creșterea furturilor au contribuit și clipurile de pe TikTok care arătau cât de ușor pot fi furate mașinile celor doi producători.

În schimb, furturile de vehicule BMW, Ford, Honda, Mercedes, Nissan și Toyota au scăzut în acest an, susțin avocații acuzării.

Atât Hyundai, cât și Kia, au oferit în luna februarie upgrade-uri pentru 8,3 milioane de mașini vândute în Statele Unite fără imobilizatoare. Ambele au fost de acord luna trecută să plătească 200 de milioane de dolari pentru a scăpa de acuzații într-un proces comun.

viewscnt
Afla mai multe despre
new york city
hyundai
kia