Nissan și Mitsubishi lansează o mașină electrică de oraș, la numai 15.500 de euro

Nissan și Mitsubishi lansează o mașină electrică de oraș, la numai 15.500 de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 aug 2021

Nissan a anunțat că intenționează să lanseze un nou automobil electric de mici dimensiuni, la începutul anului 2022. Mașina va fi realizată în cadrul unui parteneriat cu Mitsubishi și va fi dezvoltată de compania creată de cei doi constructori, NMKV Co.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan și Mitsubishi lucrează la un nou proiect comun și pregătesc lansarea unui automobil de mici dimenisuni, din segmentul mini, care va fi introdus în 2022 pe piața din Japonia. Nu există deocamdată informații referitoare la introducerea acestui vehicule și pe piața din Europa.

Nissan spune că noul model are ca scop redefinirea unui segment extrem de popular în Japonia, aducând în același timp caracteristicile mașinilor electrice, precum accelerația rapidă, rularea silențioasă și ușurința conducerii. Mașina va avea de asemenea cele mai noi tehnologii de asistență.

Potrivit primelor informații, viitorul Nissan EV mini va fi echipat cu o baterie destul de mică, 20 kWh, care ar fi suficientă „pentru acoperirea nevoilor zilnice”. Una dintre caracteristici va fi posibilitatea alimentării locuinței cu energie electrică direct din baterie, în situații de urgență.

ULTIMA ORĂ TABEL Dacia Sandero a depășit VW Golf și a devenit cea mai vândută mașină din Europa CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ TABEL Dacia Sandero a depășit VW Golf și a devenit cea mai vândută mașină din Europa

Dimensiunile sunt specifice clasei A entry, cu 3,39 metri lungime, 1,47 metri lățime și 1,65 metri înălțime, ceea ce îi va conferi avantaje în traficul aglomerat urban, inclusiv în ceea ce privește locurile de parcare. Prețul anunțat de Nissan va fi de aproximativ 15.500 de euro (2 milioane de yeni), după aplicarea subvențiilor acordate de stat.

Nissan spune că a vândut până acum peste 500.000 de exemplare ale modelului electric Leaf, la nivel global, din care peste 150.000 au fost vândute în Japonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
mitsubishi
nissan electric
mitsubishi electric
baterie 20 kwh