Nissan va investi în unitatea de vehicule electrice Ampere a grupului Renault, chiar dacă aceasta nu va mai fi listată la bursă

Nissan va investi în unitatea de vehicule electrice Ampere a grupului Renault, chiar dacă aceasta nu va mai fi listată la bursă
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mar 2024

Compania japoneză Nissan Motor va investi în unitatea de vehicule electrice Ampere a grupului Renault chiar și după ce planurile de listare la bursă a acesteia au eșuat, evaluând în același timp parteneriatul cu Honda Motor pentru a-și dezvolta în continuare expansiunea globală a vehiculelor electrice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vrem să fim un producător global de vehicule electrice în lume”, a declarat CEO-ul Nissan, Makoto Uchida, miercuri, în timpul unei conferințe de presă în orașul Chennai, din sudul Indiei, adăugând că compania dorește să-și aprofundeze parteneriatul cu Renault și, prin asta, prezența în Europa, scrie News.ro.

Google a eliminat peste 5,5 miliarde de reclame înșelătoare în 2023 CITEȘTE ȘI Google a eliminat peste 5,5 miliarde de reclame înșelătoare în 2023

"Prin urmare, indiferent de IPO, ne uităm la Ampere. Deja discutăm despre Ampere, investiția noastră", a adăugat Uchida.

Nissan a confirmat în decembrie că va investi 600 de milioane de euro (650 de milioane de dolari) în afacerea de vehicule electrice a Renault, Ampere, dar producătrul auto francez a renunțat la planurile de listare a acesteia la începutul acestui an, din cauza condițiilor nefavorabile de pe piața bursieră.

Președintele Renault a declarat luna trecută că decizia nu va amâna investițiile Nissan sau ale celuilalt partener de lungă durată Mitsubishi.

În prima lor vizită în India, Uchida și CEO-ul Renault, Luca de Meo, au remarcat, de asemenea, că țara este o piață dură și competitivă și ar necesita sprijin guvernamental și un ecosistem pentru tranziția la vehiculele electrice.

Vizita lor semnifică importanța națiunii din Asia de Sud ca o viitoare piață în creștere, mai ales că producătorii de automobile la nivel global se confruntă cu o concurență intensă din partea rivalilor chinezi.

Nissan Motor, cu o istorie de 91 de ani, care a fost cândva un pionier în domeniul vehiculelor electrice cu modelul Leaf complet electric, lansează, de asemenea, un parteneriat cu rivalul autohton mai mare Honda Motor, într-o încercare strategică de a evita concurența acerbă în spațiul EV din partea grupului chinez BYD, Tesla și a altor producători auto mondiali.

ANUNȚ Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poștaș CITEȘTE ȘI ANUNȚ Românii vor putea achita facturi cu cardul direct la poștaș

”Cu Honda, tocmai am început să facem studiul de fezabilitate”, a declarat Uchida reporterilor ,miercuri, fără a dezvălui mai multe detalii despre colaborare.

Conform protocolului de înțelegere neobligatoriu care a fost semnat, Nissan și Honda analizează domenii ”de potențială colaborare”, dar încă nu au stabilit domeniul de aplicare.

Producătorii de automobile sunt deschiși să lucreze împreună în orice regiune -- în Japonia și în străinătate, a spus Uchida la începutul acestei luni.

Ei vor lansa o mașină cu cinci locuri și o mașină cu șapte locuri sub fiecare marcă în India, cu planuri de a le exporta, a spus alianța, fără a furniza un orizont de timp.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan motor
ampere