Noul director general de la Renault va fi plătit mai bine decât Carlos Ghosn

Noul director general de la Renault va fi plătit mai bine decât Carlos Ghosn
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2020

Noul director general de la Renault, Luca De Meo, va fi plătit mai bine decât predecesorii săi, Thierry Bolloré și Carlos Ghosn, urmând să primească o remunerație totală de peste șase milioane de euro pe an, în funcție de performanțele sale și cele ale acțiunilor Renault, informează Reuters și AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La finele lunii ianuarie, Consiliul de Administrație de la Renault a decis să încredințeze conducerea operațională a grupului auto francez lui Luca de Meo, un cetățean italian în vârstă de 52 de ani, începând cu data de 1 iulie, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Toți elevii: gratuitate pe transportul local în comun și intrare liberă la muzee, filme și spectacole

Potrivit unor documente publicate luni pe site-ul Renault, Luca De Meo, fost director la Seat, marcă din grupul Volkswagen, va primi un salariu fix anual de 1,3 miliarde de euro la care se va adăuga o remunerație variabilă anuală ce se poate ridica până la 150% din salariul fix, "în funcție de anumite criterii cantitative și calitative", adică o sumă de 1,95 milioane de euro. La acestea se vor adăuga 75.000 de acțiuni Renault, a căror acordare depinde însă de "anumite criterii de perfomanță".

Conform acestor cifre, remunerația potențială a lui Luca De Meo va fi cu 75% mai mare decât cea a predecesorului său, Thierry Bollore. Revocat în luna octombrie 2019 din postul de director general al Renault, a Bollore beneficiat de un pachet compus dintr-un salariu fix de 900.000 de euro, o compensație variabilă de maxim 125% din salariu fix și 50.000 de acțiuni, ceea ce înseamnă un pachet potențial de ordinul a 3,7 milioane euro la cursul actual la bursă al acțiunilor Renault.

În cazul lui Carlos Ghosn, dacă se exclude remunerația primită de acesta în calitate de președinte al Nissan, și care cumulată cu cea de la Renault i-a permis lui Ghosn să cumuleze o remunerație de 15 milioane de euro pe an, Carlos Ghosn a primit de la Renault o remunerație anuală de maxim 4,7 milioane euro. Însă aceasta după ce în 2018 a acceptat să își diminueze salariul cu 30%, la presiunile guvernului francez.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
luca de meo