Restructurare masivă: Mercedes-Benz vrea să concedieze 15.000 de angajați și să elimine mai multe modele din gamă

Restructurare masivă: Mercedes-Benz vrea să concedieze 15.000 de angajați și să elimine mai multe modele din gamă
scris 11 feb 2020

Daimler intenționează să concedieze 15.000 de persoane, pentru a-și duce la bun sfârșit planul de restructurare, scrie presa din Germania, citând surse din cadrul companiei.

După ce, la sfârșitul anului trecut, Daimler confirmase că ia în calcul desființarea a până la 10.000 de locuri de muncă, din care circa 1.000 din zona de management, acum informațiile neoficiale arată că volumul concedierilor va fi mult mai mare. Cotidianul german Handelsblatt scrie că reducerile de costuri ar putea duce până la 15.000 de plecări ale angajaților, potrivit informaților din interior.

Decizia ar putea fi anunțată chiar marți, la conferința anuală a companiei, împreună cu alte decizii, printre care diminuarea investițiilor în zonele de business care pierd bani sau nu fac parte din activitatea esențială, cu mașini.

Ferrari, peste 10.000 de mașini vândute în 2019, cu un profit pe mașină de aproape 70.000 de euro CITEȘTE ȘI Ferrari, peste 10.000 de mașini vândute în 2019, cu un profit pe mașină de aproape 70.000 de euro

Mercedes-Benz își propusese să reducă costurile cu personalul cu până la 1,4 miliarde euro, în următorii doi ani. Una dintre măsuri va fi restrângerea gamei de modele, printre cele care urmează să dispară numărându-se versiunile cabrio și coupe ale S Class, dar și modelul B Class.

Mercedes-Benz tocmai ce a anunțat, săptămâna trecută că renunță la pickup-ul X-Class, pe care îl produce împreună cu Renault - Nissan, pe platforma lui Navara.

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes concedieri
daimler concedieri
s class cabrio
b class